Politieberichten week 4

Aandacht Jeugd Dinkelland. De laatste tijd ontvangt de politie weer meerdere meldingen van overlast van jeugd. Deze jeugd houdt zich op nabij scholen en de bekende hangplekken. Er zijn veel meldingen van vernielingen gepleegd door jongeren. De politie zal hierop de komende tijd verscherpt gaan controleren. Alcoholcontroles Dinkelland. Nu het carnaval weer voor de deur staat met de daarbij behorende diverse festiviteiten, zal de politie weer alcoholcontroles gaan houden. Enkele belangrijke zaken om te weten:

  • Bij een promillage van 0,5 is de kans op een ongeluk al 40% groter; Alcohol heeft een verdovende werking op de hersenen, waardoor remmingen wegvallen en zelfoverschatting toeneemt; Terwijl je door de alcohol juist denkt dat je goed rijdt, heeft het negatieve gevolgen op je rijgedrag: je reageert langzamer, voert de stuurtaak slechter uit, schat afstanden moeilijker in, ziet kleuren minder goed (remlichten, verkeerslichten!) en je gezichtsveld wordt smaller, waardoor je slechter ziet wat er links en rechts gebeurt; Je lichaam heeft gemiddeld 1,5 uur nodig om één glas alcohol af te breken.

Aanhouding verdachten valse munten Twente        |In september 2012 startte de districtsrecherche van de politie Twente een onderzoek, nadat bekend werd dat tijdens thuiswedstrijden van F.C. Twente in stadion De Grolschveste consumpties betaald werden met valse consumptiemunten. Duidelijk werd dat er in valse munten werd gehandeld. Deze handel vond o.a. via internet plaats. Tijdens het onderzoek bleek tevens dat vermoedelijk ook in de dancings Bruins in Saasveld en Lucky in Rijssen werd gehandeld in valse munten van deze uitgaansgelegenheden. Onderzoek wees uit dat vermoedelijk twee Enschedeërs (25 en 27 jaar) verantwoordelijk waren voor het in omloop brengen van de valse munten.

Deze personen zijn op 14 januari 2013 buiten heterdaad aangehouden. Bij huiszoekingen in de woningen van beide mannen werd een grote hoeveelheid valse munten van genoemde bedrijven aangetroffen. In totaal zijn tijdens het onderzoek ongeveer 60.000 valse munten aangetroffen van de drie genoemde bedrijven. Het onderzoek naar de omvang van de verkochte en uitgegeven valse munten en het daarbij behorend omzetverlies van de gedupeerden is nog in volle gang. Beide mannen zitten vast. Oplichting aan de deur – babbeltruc Dinkelland. Bij de politie zijn de laatste tijd meer meldingen binnengekomen van oplichting aan de deur. Bij een babbeltruc wordt er bij – veelal oudere – mensen aangebeld. Eén variant van de zogenaamde babbeltruc is het ophangen van een zielig verhaal dat men geld nodig heeft, dit verhaal klinkt zo geloofwaardig dat de slachtoffers het gevraagde geld geven. Bij een andere variant vindt een gesprekje plaats aan de voordeur of in de woning. Vaak belt men aan de voorkant aan, waarna de handlanger aan de achterzijde van de woning via een deur of raam zijn slag slaat en bankpassen, geld en/of sieraden steelt. De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen:

  • Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u?
  • Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen.
  • Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop.
  • Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt.
  • Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen! Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle. Drugskoeriers aangehouden. Nordhorn. Een man uit Nordhorn en drie personen uit Wetzlar zijn in de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari aangehouden op verdenking van het in bezit hebben en uitvoeren van drugs. Hun auto werd door de politie aangehouden aan de Johanninksweg in Denekamp. In de auto lag een rugtas met 130 gram wiet.   Wijk- en jeugdagenten Denekamp, Noord Deurningen, Berghum en Volthe: Wijkagent Theo Reinerink. Spreekuur: iedere woensdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur aan het politiebureau Denekamp, Nordhornsestraat 62.

Ootmarsum, Agelo, Lattrop Brecklenkamp, Nutter en Tilligte: |Wijkagent Marcel Nijland. Spreekuur: iedere woensdagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur aan het wijkbureau te Ootmarsum, Laagsestraat 4. Weerselo, Saasveld, Rossum en Deurningen: Wijkagent Hannie Jansen. Spreekuur: iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur aan het wijkbureau te Weerselo, Legtenbergerstraat 3.   Het politiebureau in Denekamp heeft van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur een open inloop. Buiten deze tijden kunt u hier op afspraak terecht. Hiervoor kunt u bellen met 09.00 – 8844. Voor dringende en spoedgevallen belt u naar 112.   Jeugdagenten: Dit zijn Anouk Kuitenbrouwer en Saskia de Jong.  De wijk- en jeugdagenten zijn telefonisch te bereiken via het politiebureau te Denekamp. Hiervoor kunt u bellen met 0900 – 8844.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

CDA stelt vragen over verdeling van politieagenten

CDA stelt vragen over verdeling van politieagenten

CDA Dinkelland stelt schriftelijke vragen over de verdeling van politieagenten. Zij vragen aandacht ...

Lees verder >
40,7 procent meer schuurinbraken in Overijssel

40,7 procent meer schuurinbraken in Overijssel

In de provincie Overijssel waren er van oktober 2020 tot en met maart 2021 in totaal 40,7 procent me...

Lees verder >
Integrale controles in Noordoost-Twente

Integrale controles in Noordoost-Twente

Afgelopen jaar zijn er verschillende controles geweest in de samenwerkende gemeenten Oldenzaal, Loss...

Lees verder >