Dreun voor KOSC na kansloze nederlaag tegen Reutum

Met een glimlach van oor tot oor stapten de spelers van Reutum van het veld na 90 minuten voetbal in Ootmarsum. In deze Kuiperbergderby deelden  ze een fikse dreun uit, want het elftal uit Reutum schoot met scherp en nam zelfs een 0-5 voorsprong tegen KOSC. Daarna lieten ze de teugels vieren en maakte KOSC, dankzij twee doelpunten van spits Stijn Brunninkhuis, de stand nog ietwat draaglijker. Met 5-2 won Reutum in het weekend van de Koale Karmis. Meerdere spelers van KOSC  ‘leden’ daar meer onder dan het Reutumse elftal dat in ieder geval tot het uiterste ging en vol inzet ieder duel uitvocht. Dat leidde al heel snel tot een 2-0 voorsprong. Het gekke is echter dat in diezelfde beginfase ook de thuisploeg twee kansen kreeg. Het verschil zat echter in de beleving en de overtuiging. Waar Stijn Brunninkhuis en Fabian Harperink de trekker niet overhaalden gebeurde het wel aan de andere kant.  Timo Bonke, die als één van de weinigen verder een goede wedstrijd speelde,  schoof de bal in de voeten van Stijn Slaghekke. De snelle Reutum spits liet keeper Ralph Muller geen enkele kans. De tweede goal van Reutum viel binnen het kwartier. Op rechts werd de aanval opgezet en met een prima crosspass wist men Ron Brunninkhuis te vinden, die met een droge knal en via de binnenkant van de paal de tweede Reutumse treffer aantekende. KOSC probeerde de bakens te verzetten, maar verloor teveel duels en dus was de tegenstander ook na de 2-0 de meest gevaarlijke ploeg.

KOSC Reutum (18)
In die eerste helft verloor KOSC ook nog eens aanvoerder Fabian Harperink met een hamstringblessure. Rogier Busscher verving hem. Het Ootmarsumse elftal bleek vervolgens niet bij machte om het initiatief te nemen. Reutum verdedigde geconcentreerd en wist met snelle uitvallen steeds gevaar te stichten. De 0-3 bleef dan ook niet uit, want na een goede actie werd Jan Aarnink ten val gebracht. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip, waarna Stijn Slaghekke onberispelijk raak schoot. KOSC mocht zich vervolgens gelukkig prijzen dat het met deze achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.
KOSC Reutum (2)
In de tweede helft nam Rick Brunninkhuis de positie over van de matig spelende Teun Bossink. Niet veel later viel ook Stijn Bruns, vervangen door Nick Hagedoorn,  geblesseerd uit en dat betekende al direct de derde wissel voor trainer/coach Peter de Vries. Het leidde tot de nodige omzettingen. Dat resulteerde niet in een beter voetballend KOSC, want Reutum profiteerde optimaal van de organisatorische problemen bij de thuisploeg. Toch was Rens Oortman dichtbij de 3-1, maar vrij voor de keeper lukte het hem niet om dat belangrijke doelpunt te maken. Er kwam steeds meer ruimte voor de tegenstander en dus was het wachten op de volgende Reutumse treffer. Die kwam al na 51 minuten, nadat Mark Morskieft simpel vrijgespeeld werd en de 0-4 liet aantekenen. Het werd nog erger voor KOSC. De Ootmarsumse verdediging werd zoek gespeeld en Wout Slaghekke nam de vijfde treffer voor zijn rekening. Daarna was het aan keeper  Ralph Muller te danken dat Reutum er niet een nog grotere monsterscore van maakte. Aan de andere kant was het alsnog KOSC dat profiteerde van matig ingrijpen van de Reutum verdediging. Stijn Brunninkhuis maakte met een mooie drop kick de 5-1 en kopte niet veel later de 5-2 binnen. Doelpunten voor de statistieken, maar niet om daarmee een wedstrijd te winnen en dat wilde KOSC deze zondag natuurlijk wel. Reutum was op de Koale Karmis zondag de betere ploeg en daar viel niets op af te dingen.  Door overwinningen van de naaste concurrenten bivakkeert het Ootmarsumse elftal op de laatste plek en ziet het de achterstand op de concurrentie steeds verder groeien. Komende zondag is KOSC vrij, maar daarna volgen pittige wedstrijden tegen teams uit de bovenste helft van deze Derde Klasse.
KOSC Reutum (8) KOSC Reutum (14) KOSC Reutum (15) KOSC Reutum (13) KOSC Reutum (17)

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De voetbalcompetitie brandt los

De voetbalcompetitie brandt los

In het komend weekend brandt de voetbalcompetitie echt los. Althans voor een deel van het amateurvoe...

Lees verder >
KOSC verliest van UD in laatste bekerwedstrijd

KOSC verliest van UD in laatste bekerwedstrijd

KOSC sluit de oefencampagne af met een bekerwedstrijd tegen UD Weerselo. In een gezapige wedstrijd, ...

Lees verder >
Fleringen in blessuretijd naast KOSC

Fleringen in blessuretijd naast KOSC

Bijna had KOSC de eerste overwinning in dit nieuwe seizoen behaald in een officiële wedstrijd. In e...

Lees verder >