Uitgifte bedrijfskavels De Mors te Ootmarsum

Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan om een tweetal percelen op bedrijventerrein De Mors te Ootmarsum uit te geven. Het betreft percelen met een oppervlakte van respectievelijk 4.028 m2 en 2.679 m2. Er wordt een openbare selectieprocedure gevolgd.

De uitgifte vindt plaats volgens het grondverkoopbeleid en het gronduitgifteprotocol voor bedrijfskavels van de gemeente Dinkelland. Indien je interesse hebt in (een deel van) deze percelen kun je bij de gemeente een gemotiveerd en onderbouwd schriftelijk verzoek tot aankoop indienen. Een dergelijk verzoek dient uiterlijk op 16 juni 2023 te zijn ingediend. De ingekomen verzoeken zullen door het college van B&W worden beoordeeld aan de hand van diverse criteria. Voor meer informatie verwijzen wij je naar bijgaande publicatie.

Op de betreffende percelen zijn bedrijven toegestaan tot en met categorie 3.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, zoals opgenomen in bijlage 1 bij de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Tijinkskamp en Galgenveld De Mors te Ootmarsum’. De overige regels van dit bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatiecode van het genoemde bestemmingsplan is NL.IMRO.1774.OOTBPTIJINKSGALGEN-VG01.

Toetsing verzoeken
Selectie (toewijzing) van de percelen vindt plaats conform het Grondverkoopbeleid en het gronduitgifteprotocol. Daarin zijn verschillende criteria opgenomen waaraan verzoeken worden getoetst;

  • de gevolgen voor de werkgelegenheid;
    •verplaatsings- c.q. uitbreidingsnoodzaak en urgentie;
    •herkomst bedrijf en meerwaarde m.b.t. uitstraling en kwaliteit van de te realiseren bebouwing en terreininrichting;
    •bestemming/invulling achterblijvend pand.

Naast bovengenoemde aspecten (en in lijn met regionale afspraken) zal tevens gelden dat;
•de gronden enkel zullen worden verkocht aan eindgebruikers, al dan niet in combinatie met een ontwikkelende partij
•mee zal wegen in hoeverre partijen op het bedrijfspand zonnepanelen (kunnen) realiseren
•mee zal wegen in hoeverre partijen nog dienen te beschikken over een aardgasaansluiting en in hoeverre er sprake is van circulair materiaalgebruik, energie-neutrale bebouwing en de opwek van groene energie

In het waarschijnlijke geval dat er meer vraag dan aanbod is, wordt de voorkeur gegeven aan lokaal en plaatselijk gebonden bedrijvigheid. Bij de afweging is van groot belang in welke mate sprake is van ruimtelijke en/of functionele knelpunten op de huidige locatie. Ook de snelheid waarmee tot realisatie kan worden overgegaan en de uitstraling/kwaliteit van het te bouwen pand speelt hierbij een rol. De ambitie is zoveel mogelijk uitbreidingswensen te faciliteren, waarbij afhankelijk van de ingekomen verzoeken de huidige omvang en vorm van de percelen kan worden aangepast om maatwerk te leveren.

Heb je nog vragen?
Dan kun je contact opnemen met Leroy Ottenhof. Dit kan telefonisch (0541-854100 / 06-13476976) of via e-mail (l.ottenhof@noaberkracht.nl).

< Vorig / Volgende bericht >