Gezelligheid op het Gerard Hulsinkplein

Het Glazen Huis Ootmarsum draait op volle toeren. Met veel gezelligheid op het Gerard Hulsinkplein werd vanavond, woensdag 28 augustus, deze editie 2024 geopend. Er werd teruggeblikt op de vorige Glazen Huizen, die in de Siepelstad plaatsvonden. Het startte allemaal kleinschalig in het jaar dat het landelijke Glazen Huis van NPO Radio 3FM in Enschede plaatsvond. Een paar maanden voor deze december uitzending draaiden in Ootmarsum een klein groepje platen voor het goede doel. Met een cheque van 8012 euro reisde men naar Enschede af om deze daar te overhandigen aan het grote Glazen Huis. Dat was in 2012. Een jaar later werd het idee om gelanceerd om plaatselijke en/of regionale doelen te ondersteunen. Steeds weer lukte het om in de jaren daarna goede doelen te vinden. De populariteit van het Ootmarsumse Glazen Huis steeg met de jaren. Dat had ook alles te maken met de enthousiaste vrijwilligers, die het evenement laagdrempelig wisten te houden. Het werd steeds meer omarmd en inmiddels is het Glazen Huis niet meer weg te denken . Vanaf 2012 hebben deze vrijwilligers, en ook dat werden er steeds meer, ruim 240.000 euro opgehaald. Vorig jaar werd het recordbedrag van 55.238 euro bereikt. En daarmee werden vele goede doelen ondersteund, die hun dromen door deze bijdrage mede konden realiseren.
De terugblik op deze openingsavond kende vele emotionele momenten, want de inzet van al die vrijwilligers om zoveel mogelijk geld op te halen zorgt voor hartverwarmende taferelen.

Veertien doelen
Gerald Wassink interviewde vanavond maar liefst veertien mensen, die de veertien doelen vertegenwoordigen. Ze motiveerden hun aanvraag en dat leverde al vele mooie momenten op, die allemaal te volgen zijn op 88,40 FM of via de site www.glazenhuisootmarsum.nl. Op deze site hebben we de goede doelen op een rijtje gezet en die zijn te vinden op https://www.inenomootmarsum.nl/glazen-huis-ootmarsum-zet-zich-in-voor-14-goede-doelen.

 

Iedereen is welkom op het Gerard Hulsinkplein en ook het programma is op diverse sites te vinden. Veel gezelligheid, ons kent ons en vooral geld inzamelen voor de goede doelen. Dat kan door plaatjes aan te vragen, maar ook door te komen en drankje te bestellen vooral te bieden op de vaak hele originele veilingstukken, die worden aangeboden.
Er is een nieuwe actie, die geveild wordt om 3500 euro op te halen voor het Glazen Huis. Steun het Glazen Huis en beleef een uniek avontuur!

In samenwerking met Gasterij Oatmössche biedt BeleefOotmarsum een unieke kans om het Glazen Huis te steunen.
Voor het eerst kun je het spannende Avontuur in Ootmarsum spelen met een kleiner gezelschap, zelfs al vanaf één persoon! Mis deze exclusieve kans niet. Help ook mee om € 3500,- op te halen voor het Glazen Huis Ootmarsum.
Dit is de perfecte gelegenheid om samen met vrienden, familie, buren of collega’s een onvergetelijke avond te beleven door deel te nemen aan ons spannende en interactieve Avontuur in Ootmarsum.
Daarnaast zijn er nog veel meer veilingitems en deze worden allemaal op de laatste dag, zondag 1 september, onder de hamer gelegd.

Glazen Huis Ootmarsum is de komende vijf dagen 24 uur per dag live met als doel om veertien goede doelen te ondersteunen, die alle facetten in onze maatschappij raken. Niet alleen gezelligheid, maar ook hartverwarmend.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Glazen Huis Ootmarsum zet zich in voor 14 goede doelen 

Glazen Huis Ootmarsum zet zich in voor 14 goede doelen 

  Het Glazen Huis Ootmarsum zet zich deze editie 2024 in voor maar liefst 14 doelen. Het...

Lees verder >
Fysio Vooruit in Ootmarsum feestelijk geopend

Fysio Vooruit in Ootmarsum feestelijk geopend

Op vrijdag 26 juli vond de feestelijke opening plaats van Fysio Vooruit in Ootmarsum. Floris Polman ...

Lees verder >
Inzet vrijwilligers fundament Glazen Huis Ootmarsum

Inzet vrijwilligers fundament Glazen Huis Ootmarsum

De eerste avond van het Glazen Huis Ootmarsum stond voor een groot deel in het teken van de negen go...

Lees verder >