Drie B wint ploegentijdrit ‘Bij de Bron’

De ploegentijdrit van RTC ‘Bij de Bron’, georganiseerd door de Ootmarsumse ’tak’, leverde een hele bijzondere uitslag op. Negen teams namen deel en iedere ploeg moest vooraf kenbaar maken met welke snelheid ze de zeven rondes dachten af te leggen. Wat zaten de eerste twee teams geweldig dicht bij elkaar. De winnaar Drie B zat er 0,01 km/u naast en de nummer twee KWW slecht 0,02 en zij werden gevolgd door de Banana’s, die een afwijking kenden van 0,32 km/u op hun voorspelde eindtijd.

Het werd een prachtige ploegentijdrit onder een strakblauwe hemel. De negen deelnemende teams startten bij de voormalige boerderij van de familie Heesink om vervolgens via de Nutterseweg ‘af te dalen’ naar de Wittebergweg. Daar begint het weer heel vervelend te klimmen en dat merk je na een rondje of vier, vijf en zeker in de laatste rondes. Dat is echt even afzien en dan hebben de wielrenners tijdens deze wedstrijd het geluk dat er niet of nauwelijks wind stond op deze prachtige zondag. De finish lag dit keer bij camping De Witte Berg waar de renners op een prachtige locatie konden nagenieten van deze ploegentijdrit. Steven Bodde, voorzitter van RTC Twente, reikte de prijzen uit en hij had veel waardering voor de deelnemende teams. Hij wees er echter ook op dat de deelname achteruit ging en dat er werk genoeg aan de winkel was om dit weer omhoog te schroeven. Hij prees de Ootmarsumse organisatie, maar ook de vrijwilligers, die onder meer als verkeersregelaars en tijdwaarnemers hun waardevolle bijdrage hebben geleverd. “We rekenen er op dat jullie ook volgend jaar weer van de partij zijn, want dit is een uitermate geschikt parcours om deze tijdrit te rijden,” aldus de RTV voorzitter.

Na afloop was er voor iedereen een prijs en was het heel gezellig bij camping De Witte Berg. Winnaar Drie B ontving een diner bon van sponsor de Holtweijde in Lattrop. Een prima verlopen ploegentijdrit, waarop alle betrokkenen met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Ploegentijdrit RTC Twente op een uitdagend parcours

Ploegentijdrit RTC Twente op een uitdagend parcours

Voor de tweede keer organiseert de RTC groep Ootmarsum de ploegentijdrit voor meerdere teams, die de...

Lees verder >
Uitdagend parcours decor ploegentijdrit RTC

Uitdagend parcours decor ploegentijdrit RTC

Na vijf jaar Lattrop was het nu de beurt aan de groep Ootmarsum om de ploegentijdrit van RTC Twente ...

Lees verder >