Nieuw seizoen Kunstbende Overijssel gestart!

Het nieuwe seizoen van Kunstbende Overijssel is gestart! Nog niet eerder was de agenda al zo vroeg in het jaar gevuld met interessant programma voor alle jongeren in Overijssel. De activiteiten die Kunstbende aanbiedt zijn bedoeld voor iedereen van 13 tot en met 19 jaar oud (en middelbare school) die meer willen doen met Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. Deelname is gratis en meer informatie of aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Er zijn allerlei verschillende activiteiten georganiseerd waarbij jongeren zo goed mogelijk kunnen kennismaken of verdiepen in een bepaalde discipline. Zo kun je een rondleiding achter de schermen krijgen bij een theater of gratis naar een voorstelling of show. Ook zijn er diverse interessante workshops om aan mee te doen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Denk aan een workshop kleding pimpen of juist een workshop produceren. Online zijn er handige sessies waar je al je vragen kunt stellen aan oud-deelnemers of juist 30 minuten kunt sparren met een privé coach. Wie er klaar voor is, kan zich aanmelden voor het wedstrijdtraject en zijn werk laten zien op een groot podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op zaterdag 29 maart 2025.

Over de  Kunstbende
Kunstbende is er voor iedereen van 13 t/m 19 jaar (en middelbare school), die iets doet of wil doen met Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. We organiseren o.a. workshops en coaching voor jonge makers. Liever het podium op? Dan meldt een jonge maker zich aan voor de voorronde in de buurt. De voorronde van Kunstbende Overijssel is op zaterdag 29 maart 2025 in Zwolle. Je mag zelf bedenken wat je wilt maken, alles kan en alles mag én alle niveaus zijn welkom! Wie weet haalt diegene de finale en bemachtigt die een plek op een groot podium, van Oerol tot Stedelijk Museum Amsterdam. Met een profiel op ons online platform hebben jongeren toegang tot tutorials en connecten ze met andere members. Alle activiteiten zijn gratis en alles is gericht op het ontwikkelen van creativiteit onder jongeren.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Rabobank, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, VSB Fonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Hieronder het volledige seizoen programma van Kunstbende Overijssel.

ACTIVITEITEN IN DE AGENDA

Woe 9 oktober 2024 – 30 minuten privé coaching @ online

Ga met een coach in gesprek over inspiratie opdoen, problemen waar je tegenaan loopt of krijg feedback op zelfgemaakt werk.

Zo 13 oktober 2024 – Workshop Theater (horror grime) @ Deventer

Hoe kun je theater maken zonder tekst en wat is eigenlijk het verschil tussen thriller en horror? Tijdens deze workshop leer je alles over deze vragen, krijg een rondleiding achter de schermen van de Deventer Schouwburg én ga gratis naar de voorstelling ‘Horror’ van de Jakop Ahlbom Company. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Deventer Schouwburg.

Za 26 oktober 2024 – Workshop Master Your Performance @ Ommen

Hoe sta je op het podium en hoe zorg je ervoor dat wat je wil laten zien, juist overkomt op publiek? In deze workshop krijg je feedback en tips voor jouw zelfgemaakte choreografie, theaterstuk, taalvoordracht of nummer. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Studio85 en Gemeente Ommen.

Do 7 november 2024 – Workshop Fashion (kleding pimpen) @ Zwolle

Ben jij uitgekeken op de inhoud van je kledingkast en wil je wel weer wat nieuws zonder al teveel geld uit te geven? Kom dan naar deze workshop kleding pimpen en verander je garderobe! Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Deltion College, opleiding Mode.

Vrij 22 november & 6, 13 en 20 december 2024 – Workshopreeks Muziek (songwriting) @ Zwolle

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een nummer en hoe kun je reeds geschreven nummers verbeteren? Hier kom je achter door mee te doen met de workshopreeks songwriting. Deze workshop wordt samen georganiseerd met studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Conservatorium.

Za 23 november 2024 – Workshop Film (cinematografie) @ Enschede

Hoe kun je door middel van cameravoering en licht het verhaal vertellen in een film en daarmee de emotie van de kijker sturen? Maak je eigen scène tijdens de workshop Cinematografie en kom erachter. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met FilmHub Oost, Concordia en het Twents Scholieren Filmfestival

Woe 11 december 2024 – 30 minuten privé coaching @ online

Ga met een coach in gesprek over inspiratie opdoen, problemen waar je tegenaan loopt of krijg feedback op zelfgemaakt werk.

Woe 8 januari 2025 – ASK oud Kunstbende deelnemers alles wat je wil weten @ online

Heb jij vragen over Kunstbende? Stel ze dan aan 3 oud-deelnemers! Vragen over de voorronde, hoe zij het hebben ervaren, welke vervolgstappen je kunt zetten: alles mag!

Za 11 januari 2025 – Workshop DJ (produceren) @ Steenwijk

Hoe bouw je een goede eigen track en hoe werkt die muziekindustrie nou precies? Dit leer je allemaal tijdens de workshop produceren. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met DJ School Noord.

Za 25 januari en za 1 februari 2025 – Vrij werken in atelier onder begeleiding @ Enschede

Heb jij thuis niet de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan met een eigen logo op je shirt, 3D printen, VR, houtbewerking of AI? Kom dan naar (een van) de atelierdagen om vrij te werken onder begeleiding van een professional. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Tetem Enschede.

Woe 12 februari 2025 – 30 minuten privé coaching @ online

Ga met een coach in gesprek over inspiratie opdoen, problemen waar je tegenaan loopt of krijg feedback op zelfgemaakt werk.

Zo 2 maart 2025 – Generale Repetitie @ Zwolle

Wil jij meedoen met de voorronde van Kunstbende Overijssel en je nog wat beter voorbereiden? Bij de generale repetitie kun jij alvast een rondleiding krijgen, zonder publiek je act op het podium oefenen, feedback krijgen van een coach en overleggen met de techniek over licht- en geluidswensen.

Za 8 óf zo 9 maart 2025 – optie Selectierondes Dans, Muziek en DJ @ locatie ntb

Indien je meedoet met de voorronde in de categorieën Dans, Muziek of DJ, kan het zijn dat er een selectieronde komt. We verwachten voor deze disciplines veel aanmeldingen. Houd deze datum voorlopig vrij in je agenda.

Za 29 maart 2025 – Voorronde Overijssel @ Zwolle

Laat jouw eigen werk zien aan publiek én een jury. Doe een nieuwe ervaring op, breid je netwerk uit, krijg feedback van professionals, maak nieuwe vrienden en maak kans op te gekke prijzen: bij de voorronde van Kunstbende Overijssel kan het allemaal! Liever niet je werk laten zien, maar wel kijken? Ook dan ben je van harte welkom!

Zo 1 juni 2025 – Afterparty seizoen 2024-2025 @ Almelo

Deze te gekke seizoens-afterparty is voor iedereen die member is bij Kunstbende of Kunstbende graag wil leren kennen! Er is muziek, je kunt spelletjes doen, gezellig kletsen en Kunstbende zorgt voor de catering! Deze afterparty wordt georganiseerd in samenwerking met Studio 15 Almelo.

Za 28 juni 2025 – Kunstbende Finale @ Amsterdam

Alle eersteprijswinnaars van Kunstbende Overijssel stromen door naar de Landelijke Finale en strijden om de landelijke titel en een plek op een groot podium. Zo staat de winnaar van Theater later te performen op Oerol en mag de winnaar Expo zijn werk exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam. Zal Overijssel in de prijzen vallen…?

< Vorig / Volgende bericht >