5000 bezoekers bij de Open Energiedag

Ongeveer 5000 bezoekers namen tijdens de vierde Open Energiedag een kijkje bij bijna zeventig duurzame energieprojecten, verspreid door het land. Olof van der Gaag, voorzitter Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) opende de Open Energiedag én zon- en landbouwproject Symbizon in Almere, samen met vertegenwoordigers van Vattenfall, Rijksvastgoedbedrijf en Holland Solar. “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag. “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg naar meer grip op de energierekening, een innovatieve economie en meer energie van eigen bodem.” Als openingshandeling zaaiden de sprekers gewassen in tussen de rijen kantelbare zonnepanelen.

De Open Energiedag is elk jaar op de derde zaterdag in september, dus zet 20 september 2025 maar vast in de agenda. Bijna zeventig duurzame energieprojecten openden dit jaar de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn Symbizon, waar zonnepanelen en landbouw worden gecombineerd; ijsstadion Thialf, met vijfduizend zonnepanelen en bodemenergie; groen gas door het vergisten van afval in Well; de zonnewarmtecentrale in Groningen, een boottocht door de haven van Vlissingen langs verschillende projecten voor energie-opwek en -infrastructuur en vanavond een energiek feest in Club RAUM, Utrecht met inwonerscoöperatie Rijne energie.

Daar krijg je energie van
De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met zes (branche-)organisaties: NedZero, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

https://www.nvde.nl/5000-bezoekers-bij-de-open-energiedag-op-zaterdag-21-september-2024/

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Open Energiedag

Open Energiedag

Dit jaar vindt voor de vierde keer de Open Energiedag plaats: op zaterdag 21 september 2024 kunnen g...

Lees verder >
Open Energiedag

Open Energiedag

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 21 september 2024 kunnen ge...

Lees verder >
Duurzame maatregelen leiden tot minder zorgen over energierekening

Duurzame maatregelen leiden tot minder zorgen over energierekening

Huishoudens met zonnepanelen, warmtepompen en woningisolatie hebben minder zorgen over hun energiere...

Lees verder >