Annemiek Punt viert haar 40-jarig kunstenaarschap. In 1979 begon zij op 19-jarige leeftijd haar eigen glasatelier in een oud bakkerijtje in Beuningen (Ov). Veertig jaar later bevinden haar kunstwerken zich op alle continenten. Punt heeft haar sporen verdiend als grondlegger van de hedendaagse experimentele glaskunst in Nederland. Ook op internationale schaal heeft haar unieke stijl een officiële plek gekregen in de kunstgeschiedenis, tussen ondermeer Kandinsky, Pollock en Appel. Punts 40-jarig jubileum wordt gevierd op 20 en 21 juli in haar atelier in Ootmarsum, middels een tentoonstelling met gloednieuwe glas- en schilderkunstwerken. En er wordt een omvangrijk jubileumboekwerk gepresenteerd.
De veelzijdige kunst van Punt – bestaande uit glasversmelting, glas-in-lood, geblazen glas en schilderkunst – bevindt zich over de hele wereld. Sinds 1979 voerde ze honderden opdrachten uit voor kerken, stiltecentra, instellingen en woningen. Stuk voor stuk eervolle opdrachten, onder meer voor de Nieuwe Kerk in Delft, de Christoffelkathedraal in Roermond en de Canadese begraafplaats in Holten. Ze wordt gevraagd vanwege haar jarenlange kennis en ervaring en kenmerkende, abstract expressionistische beeldtaal. Nog altijd verrijkt Annemiek Punt haar vakgebied met nieuwe technieken. Wegens haar bijzondere verdiensten voor de Nederlandse glaskunst werd ze in 2014 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Een recent hoogtepunt is de documentaire ‘Beeldend Licht’ over Punts leven en werk. Hiervoor is ze ruim twee jaar gevolgd door de bekende Zwolse filmmaker Fokke Baarssen. De film is in Hollywood voltooid, werd wereldwijd op filmfestivals vertoond en heeft zelfs internationale filmprijzen gewonnen.
De eeuwenoude technieken van het gebrandschilderde glas-in-lood leerde Punt in de jaren ’70 bij meesterglazeniers in Duitsland. Veertig jaar later wordt ze zelf gezien als meester in de glaskunst, wegens haar geroemde combinatie van vakmanschap en kunstenaarschap. Haar artistieke horizon verbreedde ze tijdens haar studie aan de AKI kunstacademie in Enschede. Ze doorbrak bestaande structuren en ontwikkelde vanuit haar kenmerkende passie, durf, vernieuwing en volharding een compleet eigen stijl. Een stijl die velen inspireert en zorgde voor een ware heropleving van de glaskunst in Nederland.
Op 20 en 21 juli wordt het 40-jarig kunstenaarschap van Annemiek gevierd in haar atelier en galerie in Ootmarsum (Ov). Sinds begin jaren ’90 worden haar kunstwerken tentoongesteld in dit voormalig kindertehuis aan de Kloosterstraat. In dit atelier hangt het ontwerp van het raam in de Nieuwe Kerk in Delft op ware grootte aan het plafond.