Veertig jaar lang is Antoon Kremer tijdens de Paasdagen actief geweest als verkeersregelaar. Dit is één van de redenen dat hij na afloop van het vlöggelen op Tweede Paasdag, tijdens de afscheidsbijeenkomst met Poaskearls en direct betrokkenen, door burgemeester John Joosten werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vanaf 1979 is Antoon Kremer als verkeersregelaar actief. Aanvankelijk alleen tijdens het vlöggelen om het één en ander in goede banen te leiden. Later kwam daar ook de begeleiding van het paashouthalen bij. Zeker de laatste 15 jaar is het van groot belang dat verkeersregelaars aanwezig zijn, omdat de politie over onvoldoende capaciteit beschikt. Antoon is tijdens de paasdagen altijd beschikbaar en neemt z’n taken uiterst serieus. Waar nodig treedt hij hard op. Hij moet z’n vergunning voor verkeersregelaar up to date houden. Samen met 2 andere regelaars neemt hij de verantwoordelijkheid op zich om de activiteiten, waarbij enkele honderden deelnemers en tot wel 2.000 toeschouwers aanwezig zijn.
Daarnaast is Antoon Kremer omstreeks 1980 als vrijwilliger in dienst getreden bij het Korps Rijkspolitie, district Zwolle, groep Denekamp. Achtereenvolgens doorliep hij de rangen van wachtmeester der Rijkspolitie, wachtmeester der Rijkspolitie 1e klasse en hoofdagent van politie. Antoon was altijd een zeer toegewijde vrijwilliger die zijn werkzaamheden tot volle tevredenheid verrichtte. In totaal bedroeg zijn inzet tegen de 10 uren per week. Dit slechts tegen een minimale vrijwilligersvergoeding.
In 1995 werd de Ootmarsumse afdeling Veilig Verkeer Nederland nieuw leven ingeblazen. Antoon Kremer werd de voorzitter en zorgde met zijn enthousiasme dat diverse projecten van de grond kwamen, zoals het verkeersexamen op de basisschool, fietscontrole basisschooljeugd, veilig caravannen, de Broemcursus en het opfrissen van verkeersregels voor belangstellenden en met name ouderen.
Ook was Antoon Kremer een wandelfanaat en betrokken bij de Ootmarsumse wandelsportverenigingen. Ook maakte Kremer deel uit van het schuttersgilde en was hij de laatste jaren van het bestaan als voorzitter een stuwende kracht.
Door het aanscherpen van veiligheidseisen, waaraan men niet meer kon voldoen besloot het toenmalige bestuur om in 1971 te stoppen met deze activiteiten. Zoals altijd stond en staat veiligheid bij Antoon op nummer 1.
Foto’s Caspar Kouijzer