‘Avond van de Koe’

Overijsselse boerinnen vertellen in het theater over hun passie voor de koe

Wie alles wil weten over de koe, hoeveel ze bijvoorbeeld eet en wat haar karakter is, moet er zeker bij zijn op vrijdag 24 juni. Dan vindt namelijk in Theater Torpedo in Amsterdam ‘De Avond van de Koe’ plaats. De Overijsselse boerinnen Heleen Lansink, Irene Bruins, Simone Koggel en Andra Westerhoff vertellen dan over hun passie voor hun koeien en hun bedrijf. Het wordt een avond vol boeiende verhalen over dat oer-Hollandse dier uit de wei. De ‘Avond van de Koe’ is een initiatief van het agro&food programma van de provincie Overijssel. Op 25 juni is er nog een tweede voorstelling van ‘Avond van de Koe’ in Torpedo. Voor beide voorstellingen zijn nog kaartjes beschikbaar.

Presentator Paul Abels interviewt in Torpedo de boerinnen over hun dagelijkse werkzaamheden en hun bedrijf. Na een korte onderbreking waarbij letterlijk geproefd mag worden van het lekkers dat met koemelk gemaakt kan worden, begeleidt Carel Helder de Koeuizz (quizz) met vragen over de koe. De ‘Avond van de Koe’ begint om 20.30 uur. Theater Torpedo bevindt zich aan de Sint Pieterspoortsteeg 33 in Amsterdam

“Door de ‘Avond van de Koe’ kan het publiek op een verrassende manier kennis maken met het vakmanschap en de gedrevenheid van vier Overijssels boerinnen: niet in een stal of op een erf maar in een theater,” aldus gedeputeerde Hester Maij. “Alle vier de boerinnen zijn heel vernieuwend bezig op hun familiebedrijf. Het zijn prachtige voorbeelden van de sterke agrarische sector in onze provincie.” De Overijsselse editie van de ‘Avond van de Koe’ is op woensdag 28 juni in Theater Odeon in Zwolle. Deze voorstelling is al uitverkocht. Op de website van Odeon is tot 28 juni te zien of bezoekers zich hebben afgemeld en er weer kaartjes beschikbaar zijn.

Agro&food programma
De agro&food sector is belangrijk voor Overijssel. De provincie stimuleert de sector om in te zetten op duurzame en veilige voedselproductie en innovatie. Hiervoor is €12 miljoen beschikbaar. In dit agro&food programma gaat het om zes thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Geen vrijwilligersprijs maar wel veel waardering

Geen vrijwilligersprijs maar wel veel waardering

Voor  de 25e keer reikte de provincie Overijssel de Vrijwilligersprijs uit. Er waren 10 vrijwillige...

Lees verder >
Provincie start procedure voor een 10,9 kilometer damwand in Kanaal Almelo-De Haandrik

Provincie start procedure voor een 10,9 kilometer damwand in Kanaal Almelo-De Haandrik

De provincie Overijssel start een procedure voor het versterken of vervangen van 10,9 kilometer damw...

Lees verder >
Provincie stimuleert herdenken en vieren van 80 jaar vrijheid

Provincie stimuleert herdenken en vieren van 80 jaar vrijheid

In 2024 en 2025 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden ten einde kwam. In Overijssel z...

Lees verder >