Beleef Ootmarsum presenteert: ‘De Verdwenen Erfenis’ de nieuwe creatie van Jolanda en Dennis Ikink


Naast het succesvolle ‘Stadsavontuur in Ootmarsum’ hebben Jolanda en Dennis Ikink een nieuwe belevenis ontwikkeld welke zich afspeelt met Ootmarsum als historisch decor. Het heeft  als naam ‘De Verdwenen Erfenis’ gekregen en is geschikt voor groepen van 12 tot 24 personen. Het verhaal in spelvorm handelt over een verdwenen erfenis uit de tijd van de Gilden in Ootmarsum. Het speelt zich dan ook af in de tijd dat Lodewijk Napoleon de scepter zwaaide en  dus worden de deelnemers meegenomen naar het jaar 1809.  Het ‘Avontuur in Ootmarsum’, waarmee de familie Ikink in 2007 is begonnen, heeft al vele  deelnemers mogen begroeten en is een groot succes geworden. “Het ‘Avontuur in Ootmarsum’ is  echter voor grote groepen en wij kregen steeds vaker de vraag of er ook iets was voor wat  kleinere groepen. Het ‘Avontuur in Ootmarsum’ is gemaakt voor groepen tussen de 25 en 80  personen. Onze nieuwe belevenis ‘De Verdwenen Erfenis’ is geschikt voor 12 tot 24 personen,”  vertelt Jolanda Ikink. “Met het Avontuur in Ootmarsum hebben we natuurlijk de nodige ervaring  opgedaan. Toch is ‘De Verdwenen Erfenis’ iets geheel anders,” vervolgt Dennis Ikink. “We hebben het verhaal opgehangen aan de Gilden tijd. De mensen worden meegevoerd naar die periode en we  proberen het gevoel over te brengen hoe het leven zich afspeelde in dit bijzondere tijdsbestek  van de historie van Ootmarsum. Dat doen we met opdrachten, attributen en filmmateriaal. Naar  ons idee hebben we in deze belevenis bereikt  om vele verrassende elementen in het spel te stoppen.


De  familie Ikink is er met hun smaakvolle en zeer gedetailleerde spelmateriaal in geslaagd om deze helemaal te integreren in het verhaal uit die tijd. De deelnemers zullen versteld staan, want  over alles is heel goed nagedacht en het past dan ook naadloos in deze drie uur durende  belevenis. “We hebben al een aantal groepen mogen ontvangen om proef te draaien en ervaringen  op te doen, zodat ook wij de kinderziektes uit ons verhaal konden halen. Dat is volgens ons  prima gelukt en dus kunnen we het nu aanbieden in verschillende arrangementen,” laat Jolanda  Ikink weten.
Moeder en zoon Ikink hebben het verhaal zelf bedacht. Vanuit een idee zijn ze gestart en dat werd gevoed door een tweetal gebeurtenissen in Ootmarsum, die exact in het plaatje van hun idee  pasten. “Op het moment dat we met de verhaallijn bezig waren, verzorgde de Stichting Heemkunde een avond over de Gilden in Ootmarsum en in 2010 kwam zelfs Lodewijk Napoleon in het Siepelstadje. We hebben daar veel aan gehad en konden ons, met wat we gezien en gehoord hebben,  nog meer uitleven in ons verhaal, waarin fictie en werkelijkheid elkaar doorkruizen.” De reacties van de eerste groepen waren al direct positief en sommigen toonden zich zelfs laaiend enthousiast. “Men was erg onder de indruk van de opzet, de attributen en het decor, want Ootmarsum leent zich perfect voor een belevenis als ‘De Verdwenen Erfenis’. Men vond het vanaf het begin boeiend en dankzij de films en het spelmateriaal was men al direct in een sfeer  gekomen, die helemaal past bij de beleving.  Door een  fanatieke confrontatie tussen de groepen onderling, komt een gezonde strijdlustige sfeer  los. De winnaars van ‘De Verdwenen Erfenis’ plaatsen we op onze website en ook dat zorgt  naderhand nog voor veel positieve reacties.” Kijk voor meer informatie op de website  www.beleefootmarsum.nl

< Vorig / Volgende bericht >