Na het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), door bijvoorbeeld een hersentumor of een hersenkneuzing, kunnen mensen al dan niet ernstig last blijven houden van de gevolgen.
De lichamelijke, functionele beperkingen na bijvoorbeeld een beroerte vallen de meeste mensen in de omgeving van de getroffene vaak direct op. De ‘onzichtbare gevolgen’ zijn minder opvallend en komen vaak pas na enige tijd tot uiting. Denk hierbij aan geheugenproblemen, vermoeidheid en concentratieproblemen. Wat betekent bovenstaande voor de getroffene zelf, maar ook voor partners en kinderen?
Sociaal werkers Mantelzorg Edith Harmsen en Nicolet Plegt (Stichting Welzijn Tubbergen- Dinkelland, SWTD) organiseren een bijeenkomst met gastspreker Ronald Elferink. Ronald is werkzaam bij InteraktContour, een organisatie die zich richt op ondersteuning en gespecialiseerde zorg van mensen met hersenletsel en hun naasten. Door middel van informatie en oefeningen krijg je meer inzicht in ‘niet aangeboren hersenletsel’.
Als je aanwezig wilt zijn op deze middag, ben je van harte welkom op: Dinsdag 17 mei 14.00 tot 16.00 uur in Terra Nova, Kerkweg 5-7 in Tilligte. Aanmelden kun je doen per email bij e.harmsen@swtd.nl of n.plegt@swtd.nl of telefonisch 06-38594369 / 06-38275388. (ook voor meer informatie). De mantelzorgconsulent biedt ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten
Dag van de mantelzorg Dinkelland 2024
17 oktober 2024Woensdag 6 november vieren we de dag van de mantelzorg, een dag waarop mensen die zorgen voor een fa...
Lees verder >Lezing door Dick Kits over Mantelzorg en dementie
7 oktober 2024Hoe houd je jezelf staande als je partner of ouder de diagnose dementie krijgt? Dat is het thema van...
Lees verder >Opfriscursus auto voor 55 plussers
16 september 2024De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en Veilig Verkeer Nederland afdeling Dinkelland bieden d...
Lees verder >