De verkoop van het culinaire boek Fijnproeven in Twente, heeft een fraai resultaat opgeleverd. En dat is goed nieuws voor Voedselbank Midden Twente en Voedselbank Enschede-Haaksbergen, die elk tienduizend euro tegemoet mogen zien. Ambassadeur van de voedselbank, René Froger, was ook aanwezig bij het bekend maken van deze geweldige donatie.
Het succes van de opbrengst is grotendeels te danken aan de vele bedrijven die het boek adopteerden als relatiegeschenk. Het boek is een initiatief vanuit JCI Hengelo, dat z’n derde lustrum vierde. Naast de donatie van € 20.000 aan de twee voedselbanken, wordt het resterende bedrag gereserveerd binnen een stichting van JCI Hengelo voor een nader te bepalen goed doel.
Eind oktober is het eerste boek uitgereikt door René Froger, als ambassadeur van de voedselbank, aan Sander Schelberg burgemeester van Hengelo. De boeklancering werd opgeluisterd door een Mieters concept met een tiengangendiner waarbij elke gang gemaakt werd door een andere (sterren) chef-kok. Die avond was het startsein voor de boekverkoop.
Initiatiefnemers René Odink, Marjolein Spanjer en Laurens Oude Elberink omschrijven het boek Fijnproeven in Twente als een kookboek en een culinair kompas. “Het boek is bedoeld voor iedereen die van lekker eten houdt. Er staan twintig toprestaurants in uit Twente en omstreken en elke chef-kok presenteert een gerecht dat thuis nagemaakt kan worden. En last but not least, er worden 26 prachtige streekproducten uitgelicht.” Verder melden ze nog dat de voedselbank geen willekeurig gekozen goed doel is, aangezien het hier een kookboek betreft.
Bijna uitverkocht!
Het boek is bijna uitverkocht, liefhebbers kunnen het € 14,95 kostende boek nu nog bestellen via www.fijnproevenintwente.nl of kopen bij een van de deelnemende restaurants: De Blanckenborgh (Haaksbergen), ’t Lansink, Intenzo (Hengelo), De Bloemenbeek, De Wilmersberg (De Lutte), TAO, Hanninkshof, Verso (Enschede), De Holtweijde (Lattrop), De Oude Apotheek (Losser), De Bokkepruik (Hardenberg), De Swarte Ruijter (Holten), De Wiemsel (Ootmarsum), De Zon (Ommen), Dorset (Borne), Droste’s (Tubbergen), Het Seminar (Zenderen), Het Witte Paard (Delden), Il Campanile (Markelo) en Moulin (Borculo).
Uitdagend kookboek
Fijnproeven in Twente is een kookboek met verhalen, foto’s en recepten die een uitdaging zijn voor iedere thuischef. Het kan worden gekocht via www.fijnproevenintwente.nl.
Oud-Ootmarsummer en directeur/eigenaar van ‘Geen Blad voor de Mond’ Laurens Oude Elberink: “Onze opzet was een ‘kookboek plus’. Een culinair kompas om uit eten te gaan bij de toprestaurants uit de regio, of voor hobbykoks, die thuis graag op niveau unieke gerechten klaarmaakt”.
Het boek is gemaakt door uitgever Geen Blad voor de Mond uit Enschede, met teksten van Nienke Swierstra en foto’s van Niki Polman. Meer informatie over het boek is te vinden op de website www.fijnproevenintwente.nl.
Foto’s bij dit artikel zijn van Marieke Dijkhof