Het nieuwe evenement Culinair Ootmarsum smaakt naar meer. Natuurlijk speelde het fraaie weer een belangrijke rol in het succes van deze eerste editie. Daarnaast bleek ook de opzet goed aan te slaan bij de deelnemers en de bezoekers. De toegang was vrij op het Kerkplein dat was omgedoopt – en getoverd tot een Piazza Cucina. Restauranthouders zorgden daar voor het neusje van de zalm uit eigen keuken en dat leverde heerlijke gerechten met bijpassende drankjes op. “Het was echt super geslaagd,” laat Jos Bosch, voorzitter van het Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland weten.
“Ik ben ontzettend gelukkig en wil het succes van dit weekend het liefst van de daken schreeuwen. Natuurlijk zijn er punten voor verbetering, maar de samenwerking tussen alle betrokkenen en de reacties van de bezoekers versterken me alleen maar in het succes van deze formule.
Ons kleine stadje heeft zich weer op de (menu)kaart gezet. De sfeer was heel ontspannen en mensen bleven zitten om daar van te genieten. Het liep eigenlijk constant door en op de laatste dag zijn we nog ‘gewoon’ een uur doorgegaan, omdat het Kerkplein nog helemaal vol zat. Er is echt een nieuw evenement in de Siepelstad geboren en we gaan er volgend jaar zeker mee door,” is de stellige overtuiging van een zeer enthousiaste Jos Bosch. “We hebben onze kunst en onze kunstenaars, maar op deze wijze hebben bedrijven zich ook culinair kunnen profileren met hun kookkunst.
We zijn na deze eerste editie ontzettend blij dat we dit initiatief hebben doorgepakt. Het heeft er toe geleid dat jong en oud enorm hebben genoten van Culinair Ootmarsum. Het is laagdrempelig, de toegang is gratis en je kunt zelf bepalen wat je wilt kopen om te proeven. Dat maakt het dus ook voor iedereen toegankelijk. Het meeste heb ik echter genoten van de saamhorigheid onder de betrokkenen. Dat is een geweldige basis om met dit evenement een volgende stap te maken,” besluit een ambitieuze Jos Bosch.
Foto’s Rob Meijer