Vier horecabedrijven, verspreid over Twente, hebben de handen ineen geslagen in deze Coronatijd en een prachtige culinaire route door de Twentse regio uitgestippeld. Het is een reis van circa 60 kilometer door het prachtige landschap van dit gedeelte van Overijssel. Het startpunt is bij ‘t Coopmanshuys in Almelo. Daar ontvangen de deelnemers de route met uitleg en niet onbelangrijk ook het voorgerecht. De andere deelnemende horecabedrijven zijn Gasterij ‘Het Middenplein’, Bistro ‘Le Primeur’ en het Gasterij ‘Oatmössche’.
Iedere zaterdag en zondag kan er tussen 14.00 uur en 16.30 uur gestart worden. ’t Coopmanshuys is te vinden op het Bedrijvenpark Twente 305 te Almelo.
Tijdens de route staan onderstaande gerechten voor de deelnemers klaar.
**Bruchetta belegd met gebraden kalfsfricandeau met een topping van tonijnstukjes, sla mix, cress & citroen mayonaise
**Bospaddenstoelensoep met gerookte achterham en knoflookcroutons
**Mixed grill van runderentrecôte, varkenshaas en maïskipfilet met kruidenboter, pomme duchesse, roerbak groente en rauwkost
**Pecan toffee merinque lagen toffee merinqueschuim met karamelsaus geserveerd met een kopje koffie of thee
De kosten bedragen € 39,95 p.p. (inclusief route en 4-gangen diner) Reserveren kan per mail naar culinaireroutetwente@gmail.com