De kracht van de verbeelding

Hoe heerlijk is het om te beschikken over een rijke fantasie of een innerlijke belevingswereld? In welke mate zijn wij, de zogenaamde moderne mens, nog in staat om iets uit te denken en deze imaginatie vervolgens gefocust in de materie uit te drukken en te manifesteren? Bezitten we nog de vaardigheid en het wonderbaarlijke vermogen om iets bewust in de geest te zien en om deze imaginatie vervolgens te materialiseren?

Het toepassen van de verbeelding en de imaginaire wereld bij het lezen van een boek. Het Engelse woord ‘image’ betekent beeld of afbeelding. Fonetisch kun je het lezen als ‘eye’ mage of ‘eye’ magic. De magie van het oog!

De verbeeldingskracht, (dus eyemagic!) is een fenomenale eigenschap. Voordat we een handeling uitvoeren, bijvoorbeeld naar het toilet gaan, hebben we eerst de gedachte (beeld) gecreëerd voordat we fysiek in actie komen. Wij zien in ons geestesoog eerst wat we plannen uit te voeren om vervolgens dat te gaan doen wat ‘gezien’ hebben. Die verbeelding vindt plaats in de prefrontale cortex, het deel van de hersenen dat we gebruiken om te plannen, voor impulsbeheersing en doelgericht handelen; ook wel genoemd de executieve functies.

Hoeveel kinderen lezen nog of worden voorgelezen? Hoeveel baby’s worden in hun wipstoeltje voor de tv gezet? Hoeveel praten ouders met hun kroost om van voorlezen maar te zwijgen?
Wat pikken kinderen op van de ‘taal’ van tekenfilms? Zelfs de allerjongste kinderen hebben steeds beeldschermen om zich heen die beletten dat ze hun eigen innerlijke beelden scheppen hetgeen leidt tot een grote emotionele verarming. Hoeveel van ons lezen boeken of hebben dat lezen van kinds af aan meegekregen?

Het scheppen van eigen beelden is een innerlijk activiteit en het is van belang om die innerlijke activiteit te ontwikkelen, want alleen zo kun je ‘afdalen’ in jezelf tot op een meditatief niveau waar de toegang naar een niet stoffelijke wereld opengaat. Iets dergelijks geldt ook voor de zintuigen; je kunt je zintuigen zo verfijnen en verscherpen dat je gevoelig wordt voor een wereld áchter de zintuigen, bijvoorbeeld de innerlijke wereld van anderen.

De mens heeft met alle technische uitvindingen zijn eigen scheppende vermogens buiten zich geplaatst in een 3D materiële wereld. Hebben wij de telefoon, het op afstand communiceren, echt nodig of is dit een in de materie terecht gekomen vorm van het fenomeen telepathie? Of vervoer; blijft het vervoermiddel nodig of kunnen we leren om ons stoffelijk lijf te verplaatsen door middel van teleportatie of bilocatie? De scheppende mogelijkheden van de mens zijn eindeloos; al wat we nodig hebben is onze verbeeldingskracht of imaginatie om werelden te scheppen. Een vaardigheid die we al voortdurend onbewust toe passen. Het resultaat is wat u om u heen ziet en de wereld waarin u nu leeft.

Die wereld waarin u nu leeft heeft alles te maken met de download en input die u dagelijks tot u neemt via de reguliere media en van met name de televisie. Dit ‘onding’ reikt u continue kant en klare beelden aan (iemand anders bedenkt de beelden voor u) en voorkomt dat u, uw eigen verbeeldingskracht (en dus scheppingskracht) gebruikt en beelden vormt. Die continue stroom van kant-en-klaar-beelden (het voor u denken en imagineren) bepaalt wel degelijk hoe u denkt dat uw wereld eruitziet maar vooral ook hoe u hierop anticipeert.

Het is van het (aller-) grootste belang om gedoseerd om te gaan met het fenomeen televisie en alleen dat tot u te nemen dat u dient. Mogelijk blijft er dan slechts minder dan 5% over van de totale dagelijkse overdosis van wat er nu bij u binnenkomt en kunt u bezig zijn met uw eigen nieuwsgaring en het scheppen van een andere wereld.

Fantastisch, bedenk eens hoeveel tijd er vrijkomt om een boek te lezen, de (klein)kinderen verhalen te vertellen, te studeren, de buren te bezoeken, te sporten, een moestuin te beginnen!?

Lang leve de verbeelding, verbeeld u zich vooral van alles en nog wat!

Frederick

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Succes met vitamine C

Succes met vitamine C

Bleekselderijsap ... een oplossing voor elk viraal probleem, schrijft Anthony William in zijn boek C...

Lees verder >
Het zeldzame schrikkeljaar en 29 februari

Het zeldzame schrikkeljaar en 29 februari

29 februari is de meest zeldzame dag van onze kalender. Iedereen die op die dag jarig is, maakt dat ...

Lees verder >
 Carnaval en Maskers 

 Carnaval en Maskers 

Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan Ze kon maken wat ze wou En ze maakte van boter een d...

Lees verder >