Een historisch pareltje in Fleringen

Bijna iedereen kent wel de Kroezeboom in Fleringen. Maar daar vlakbij ,verscholen in het groen, vind je het Landgoed en Havezate  Herinckhave. Sinds 2021 zijn daar stap voor stap  zes tuinen gerealiseerd met als centrale middelpunt de herbouwde veldschuur. Een lommerrijke plek waar je in alle rust  kunt genieten van een kop koffie met heerlijk gebak dat eigenhandig door Esther Pross wordt gebakken. Vriendelijke en betrokken gastvrouwen en medewerkers staan voor je klaar:  Kortom…. een omgeving die jou als het ware omarmt en als een warme deken verwarmt.

De veldschuur vol verrassingen
In de veldschuur, die zeker de moeite waard is om eens in  rond te kijken, vind je heerlijke zelfgemaakte jam of honing. Uit de moestuin zijn er in de schuur tomaten, appels, bieten en groenten te vinden.  Er wordt zelfgemaakte sambal aangeboden.  Een schuur vol verrassingen en teveel om op te noemen.

Een feest om door de zes tuinen te wandelen
In de zes tuinen is het een feest om daar doorheen te wandelen.  Je vindt er schitterende bloemen, zoals de Cosmea’s, Zinnia’s, Verbena’s en Dahlia’s.  Een palet van steeds veranderende kleuren, die veelvuldig  bezocht worden door insecten zoals libellen, vlinders en bijen. Eigenlijk wil je elke week even van al dit moois genieten om tot rust te komen en te kijken wat er nu weer in bloei staat of gemaakt wordt van de oogst.

Rijke geschiedenis waar mens en natuur nog steeds tot bloei komen
Het Landgoed en Havezate Herinckhave heeft een rijke geschiedenis, die zelfs teruggaat naar het jaar 1337. Voor meer informatie over de historie kun je kijken op de site van Landgoed Havezate Herinckhave. In het najaar van 2020 zijn Wim en Esther begonnen met het realiseren van hun droom, het creëren van een ontmoetingsplek waar mens en natuur tot bloei kunnen komen. Wim Niemeijer heeft op zijn eigen creatieve manier  alle concepten van de tuin vorm gegeven. In het voorjaar van 2022 is daarbij de basis gelegd om de tuinen te openen voor het publiek en zie hoe prachtig  het huidige resultaat is geworden. Bitterzoet, zoals het leven kan zijn, heeft Wim dit zelf niet meer mee kunnen maken en is na een kort ziekbed in april 2022 overleden. Maar zijn liefde voor de natuur en zijn creaties voel je tot op de dag van vandaag!
Voor Esther heeft hij zo de basis gelegd voor de zes tuinen. Een nalatenschap, die tot op heden een toekomst heeft gegeven voor Esther, samen met vele anderen en waar wij als bezoekers eindeloos van kunnen genieten.

Met recht: een pareltje in Twents Fleringen!

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De wilde peen door de ogen van Henriet Offrein

De wilde peen door de ogen van Henriet Offrein

“De Wilde Peen, ook wel Daucus Carota genoemd, bloeit ’s zomers in de bermen, op taluds en dijkh...

Lees verder >
‘Wateroverlast zorgt voor een feest van groen’

‘Wateroverlast zorgt voor een feest van groen’

Voor de één zorgt wateroverlast voor veel ellende. Voor de ander is het genieten, want de tuin en ...

Lees verder >
‘Schilderen’ met foto’s

‘Schilderen’ met foto’s

Henriet Offrein deelt, met de regelmaat van een klok,  haarfoto’s met onze lezers. Dit keer is ze...

Lees verder >