Restaurant ’t Pläske is in de Horeca Misset top 100 bij de uitverkiezing van het lekkerste bakje koffie van Nederland op een 71e plek beland. Een bijzonder knappe prestatie van het horecabedrijf uit Ootmarsum waar de vlag uitgestoken mag worden.
De verkiezing betreft de Horeca Misset Koffie top 100 en het is voor het eerst dat ’t Pläske aan deze wedstrijd deelnam. Sinds december 2013 beschikt het horecabedrijf aan het Kerkplein over een totaal nieuw koffiezetapparaat dat door leverancier Smit & Dorlas is geleverd. De komst van het apparaat geeft het personeel van ’t Pläske de mogelijkheid om ‘ouderwets’ koffie te zetten door middel van piston met de machine ‘La Cimbali Piston’. “We hebben hiervoor samen met het personeel een aantal trainingen gevolgd om uit dit apparaat een zo goed mogelijk kopje koffie te serveren. Het is niet meer een druk op de knop, want dit apparaat vraagt dat je je hele ziel en zaligheid er in moet stoppen,” vertelt Louise Berning-Hasselo. “Via onze koffieleverancier hebben we aan deze verkiezing meegedaan. In totaal namen 8 klanten van dit bedrijf deel aan de Horeca Misset Koffie top 100 en vier van deze klanten eindigden in die top 100. Van dit kwartet eindigden wij als eerste en daar zijn we best trots op,” laat Louise Berning weten.
Het juryrapport liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Dat mag wel blijken uit een deel van het rapport: “In de smaak is een licht zuurtje te proeven. Deze is aangenaam, gevolgd door iets bitter. Er is tevens een zoete toon aanwezig. De afdronk neigt naar de bittere kant, maar dat is bij deze koffie niet storend. De koffie voelt soepel aan. De crema van de espresso ziet er goed uit. Het heeft voldoende dikte en sluit goed na het roeren.” De complimenten blijven vervolgens komen van het jurylid van het gerenommeerde vakblad Horeca Misset en deze concludeert dat ’t Pläske zich mag meten met de beste koffiezaken in geheel Oost-Nederland en dat het toeristische Ootmarsum er weer een attractie bij heeft: ditmaal een koffieattractie.
“We zijn beoordeeld op een totaalplaatje en dan gaat het om de koffie, de cappuccino en de espresso en dat in combinatie met gastvrijheid, bediening en netheid. We hebben na deze 71e plek de smaak wel te pakken,” lacht Louise Berning,” want dit jaar volgen we nog meer trainingen, omdat het voor ons een uitdaging is om volgend jaar nog beter te eindigen.”