Het beste van twee werelden is samengebracht in één unieke workshop: fermenteren en eetbare wilde planten. Fermenteren is super gezond. Veel eetbare wilde planten zijn dit ook. Deze combinatie is samengebracht in een workshop vol ontdekkingen!
Tijdens een excursie over eetbare wilde planten met Tim en Leah van ‘In Het Wilde Weg’ leer je hoe je de eetbare planten van dit seizoen kunt herkennen en gebruiken. Deze excursie wordt gegeven in een groene omgeving in Amersfoort.
Hierna gaan de deelnemers naar de sfeervolle kookstudio van Peter van Berckel, fermentatie-expert, natuurvoedingskundige en kok. Je leert in een aantal uren de basis om zelf met fermenteertechnieken aan de slag te kunnen. Paardenbloemwortel, wilde peenwortel, kleine veldkers en harig knopkruid vormen de wildpluk ingrediënten van de fermentaties. Laat je inspireren door de kennis en het enthousiasme van Peter. Verwonder je over de smaaktransformaties die in het proces ontstaan en geniet van de nieuwe en wilde smaken. Uniek aan deze workshops is dat er gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van biologische (-dynamische) kwaliteit.
Praktische informatie
Datum : donderdag 28 september
Tijd : 10.30 – 17.00 uur
Kosten : € 90 per persoon
Vooraf opgeven bij :info@inhetwildeweg.nl
Wil je alvast meer weten over de workshopgevers? Kijk dan op:
www.petervanberckel.nl Peter is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok, docent en auteur, geeft workshops over fermenteren en vertelt graag over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. Een aanrader is zijn kookboek over fermenteren: ‘Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan’.
www.inhetwildeweg.nl Tim en Leah van In Het Wilde Weg verzorgen een jaaropleiding eetbare wilde planten en een jaarprogramma Being Nature. Daarnaast organiseren ze wildplukexcursies, kookworkshops, kano- en natuurbelevingstochten en bedrijfsuitjes in het mooie Drenthe.