De herfst biedt ons een overvloed aan eetbare wilde planten. Je kunt wortels van de wilde peen, teunisbloemen en wilde pastinaak vinden en in gerechten verwerken. Planten als melganzenvoet, vogelmuur, harig knopkruid, kleine veldkers en winterpostelein kunnen jouw maaltijd verrijken. En eetbare bessen en noten zoals de lijsterbes, sleedoornbes, eikels en tamme kastanje vormen andere lekkernijen van jouw herfstmaaltijd.
Ontdek de schatten van de natuur in de herfst en jouw tuin, het veld en het bos zullen nooit meer hetzelfde zijn!
Wil je ook de eetbare planten, die in de herfst voorkomen, leren herkennen? In Het Wilde Weg start in september de online herfstcursus eetbare wilde planten. Deze cursus bestaat uit acht online lessen die via Zoom worden gegeven. Tijdens de cursus leer je eetbare planten van het seizoen herkennen en te onderscheiden van andere en giftige planten, maak je kennis met diverse bereidingswijzen zoals fermenteren en leer je zelf om tinctuur en zalf te maken. Welke planten en bomen kun je gebruiken in de keuken? Ontdek de gezonde en heerlijke planten die volop langs het pad, in het veld, in het bos of in jouw tuin staan. Ook voor de gevorderde wildplukkers komen interessante onderwerpen aan bod. Tijdens de lessen is daarnaast ruimte voor eigen inbreng, vragen en opmerkingen. Je blijft binnen niet achter je computer zitten, want buiten gebeurt het! Je gaat zelf op zoek gaat naar (eetbare) planten door middel van opdrachtwandelingen. Omdat de cursus online wordt gegeven is deze geschikt voor iedereen door heel Nederland met internetverbinding.
Deelname: € 150 per persoon voor acht lessen
Meer informatie en cursusdata op www.inhetwildeweg.nl
Aanmelden via info@inhetwildeweg.nl