Je knipt het licht aan, zet de waterkoker aan voor een kop thee, legt je telefoon aan de lader, draait de verwarming wat hoger en zappt eens langs de zenders op de tv. Energie gebruiken we de hele dag, vaak zonder dat we het door hebben. Met elkaar gebruiken we steeds meer energie en daar kunnen we niet eeuwig mee doorgaan. Het is dan ook de vraag hoe we er met ons allen voor kunnen zorgen dat we minder energie gaan gebruiken.
Die vraag kunnen we alleen samen beantwoorden. Het is een grote uitdaging waar we samen verantwoordelijk voor zijn. Welke bronnen gebruiken we daarvoor. Doen we dat met zonnepanelen op daken, met zonnevelden, met windmolens, met vergisters voor groen gas, met restwarmte of met aardwarmte. Hoeveel ruimte hebben we nodig voor die oplossingen en hebben we die ruimte wel in onze gemeente. Welke mogelijkheden zijn er in onze gemeente of samen met onze buurgemeenten?
Omdat we hierover graag met inwoners in gesprek gaan, organiseren we op 13 november van 16.00 uur tot 20.00 uur in het voormalig gemeentehuis in Weerselo een Energie Atelier.
Een Energie Atelier is een informatieve inloopbijeenkomst waarbij iedereen vanaf 12 jaar vrij kan binnenlopen op het tijdstip dat hem of haar het beste past. Er worden geen uitgebreide verhalen of presentaties gehouden door deskundigen, het gaat vooral om de dialoog. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf ideeën aan te dragen en meningen en oplossingen te geven. Ook kan er worden meegedaan aan een minidebat, een quiz en een energiespel van de Universiteit Twente. Ook is het mogelijk om 3D-simulatie maken met ROM3D. Daarnaast zijn diverse initiatieven uit de gemeente Dinkelland en daarbuiten voor het geven van informatie over hun plannen.
Alle inbreng tijdens het Energie Atelier worden verzameld en verwerkt en gepresenteerd samen met de partners en het ministerie van Infrastructuur en Milieu tijdens een regionaal energieatelier. Alle informatie tezamen vormt de input voor de op te stellen Twentse Energie Strategie. Alle bezoekers die hun e-mailadres achterlaten worden geïnformeerd over het vervolg van het opstellen van de Twentse Energie Strategie.
Meer weten? Neem dan contact op met Femke Heithuis via f.heithuis@noaberkracht.nl