Erfgoed Bossem uit Lattrop is één van de finalisten, die kans maakt om met hun Shiitake broodje met dungesneden bovenbil, biologische sla en truffelmayo gekozen te worden tot lekkerste streekproduct van Overijssel.
Met nog negen andere finalisten wordt zaterdag 1 september de finale Overheerlijk gehouden en tijdens het Stadsfestival Zwolle zal de winnaar bekend worden gemaakt, die gekroond wordt tot Smaakmaker Overijssel 2018.
Deze zomer presenteerden tijdens vier exclusieve OverHeerlijk! picknicks boeren en tuinders hun producten. Bijna 1.100 mensen hadden zich voor deze exclusieve picknicks opgegeven. Na loting bezochten 250 van hen de picknicks. Daar proefden zij de producten en kozen het lekkerste streekproduct.
Op zaterdag 1 september vindt de finale van OverHeerlijk! plaats tijdens het Stadsfestival in Zwolle. Tien finalisten, de producenten van de tien allerlekkerste streekproducten, strijden om de hoofdprijs. De winnende producent wordt tot Smaakmaker Overijssel 2018 gekroond.
De finale vindt plaats tijdens het Stadsfestival Zwolle, entree-straat naar het Stadsfestival aan het Spinhuisplein. Deze ingang is tegenover Assiesplein 2
De tien finalisten zijn:
Waterbuffelfarm Oldemarkt– Ossenworst
Erf-1 in samenwerking met Kalter Aardbeien – Vlaflip met aardbeien
Bakkerij van der Most – Stoete
Erve Slendebroek – Melk
Veldhoeve Kip – Gerookte kipfilet
De Vreugdehoeve – Schapenkaas
Erfgoed Bossem – Shiitake broodje met dungesneden bovenbil, biologische sla en truffelmayo
IJsboerderij ’t Loaboerke i.s.m. Culibes – Yoghurt-vlierbesijs
Salland Cider El-Cid – Cidermilkshake
Een deskundige jury beoordeelt de producten van de tien finalisten en kiest de winnaar. De juryleden zijn: Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel (voorzitter), Eric van Veluwen, chefkok & (kook)idealist bij De Valeouwe, Corine Holtmaat, mede initiatiefnemer Hallo Boer en Sander Koeslag, kok bij de provincie Overijssel/Appèl