Het opnieuw asfalteren van het fietspad tussen Ootmarsum en Oldenzaal, langs de N736, leek goed doorgesproken. Tijdens de inloopavond bij Hutten Café Partycentrum hebben aanwonenden en direct betrokkenen de nodige informatie gekregen van de provincie Overijssel en Reef Infra. De omleidingsroutes waren keurig aangegeven. Niels Bruns, mede-eigenaar van camping De Haer dat gelegen is aan de N736, was niet direct gelukkig met het tijdstip van het opnieuw asfalteren van het fietspad. “In juni tref je niet alleen de schoolgaande jeugd van Ootmarsum en Agelo, maar ook de toeristen. In de zomervakantie of oktober/november tref je maar één van deze beide groepen. Maar de provincie heeft vooraf alles goed door gesproken en op papier de omleidingen bekend gemaakt,” vertelt de campingbeheerder.
De problemen, die leidden tot een tijdelijke chaos, werden veroorzaakt door de gemeente Dinkelland. Zij zetten een freesmachine in, die ook nog eens de zijwegen, die gedeeltelijk in de omleidingsroute lagen, voor een deel te asfalteren.
“Aan de ene kant begrijpelijk, want de freesmachine stond er toch en dan is het een goedkoper verhaal om deze te gebruiken. Aan de andere kant was niemand daarover geïnformeerd. Onze campinggasten konden volgens de informatie van de provincie over de Kipboomweg alsnog door het mooie Twentse landschap fietsen, maar die bleek ook ineens gerenoveerd en geasfalteerd te worden en dat leidde tot gevaarlijke situaties. Ook zorgden deze extra werkzaamheden er voor dat fietsers, die geen ‘uitweg’ zagen over de grote weg fietsten en ook dat leverde natuurlijk niet gewenste situaties op. Daarover heb ik met de gemeente gebeld en dan duurt het toch vrij lang voor je iemand aan de lijn krijgt. Uiteindelijk heeft wethouder Loes Stokkelaar terug gebeld en zij liet weten dat dit absoluut niet kan. De Kipboomweg is inmiddels weer op bepaalde gedeeltes geasfalteerd en fietsklaar, zodat onze gasten via deze route door het landschap kunnen fietsen. Ik heb echter begrepen dat ook andere zijwegen van de Rossummerstraat op dezelfde wijze van een nieuwe asfalt laag worden voorzien. Hopelijk levert dat niet dezelfde problemen op, die wij als camping en met name onze campinggasten hebben ondervonden, “ laat Niels Bruns weten.
Aanwonenden van de Rossummerstraat, die met de fiets weg willen, wordt wel een leuke service aangeboden. Ze kunnen Reef of de provincie bellen en dan worden ze met een ‘taxi’ opgehaald, een auto met aanhanger, en die brengt ze, maar dan wel tussen 6 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds, op de plaats van bestemming.
De werkzaamheden duren nog tot half juli en vertegenwoordigers van de provincie en Reef vragen met klem om gebruik te blijven maken van de aangegeven omleidingsroute.