Gezellige verkoop voor het Schoolmuseum

Tijdens de Siepelmarkten zorgen medewerkers van het Schoolmuseum er voor dat het Educatorium ‘zichtbaar’ blijft met een gezellige verkoop. Wie daar langsloopt voelt de sfeer en kan altijd een vriendelijk woord verwachten van de verkoopsters en verkopers. Vele schoolmaterialen zijn er te vinden en zijn er te koop. De opbrengst is voor het Schoolmuseum dat zonder subsidie rond komt en daardoor deze  gelden goed kan gebruiken om wat extra dingen te kunnen aanschaffen.
DSCF1726
De depotgroep is verantwoordelijk voor deze ‘schoolmarkt’. Grote initiators zijn wel Marietje Bodde en Ada Koopman, maar ook de andere medewerkers en de bouwgroep, die alles opbouwt en weer afbreekt, spelen een belangrijke rol.  Ook op de Tweede Siepelmarkt zijn ze weer van de partij en de gezelligheid straalt er af. “Het is nu het derde jaar dat we deze verkoop organiseren. In het begin van het Schoolmuseum hebben we het ook wel eens gedaan, maar heel kleinschalig. Daarna is het verwaterd, maar een paar jaar geleden hebben we als vrijwilligers van het Schoolmuseum tegen elkaar gezegd om het opnieuw op te pakken. In ons depot, in het verzamelgebouw van Kees Tel,  hebben we de nodige schoolmaterialen opgeslagen. Iedere dinsdagmorgen zijn we in de weer om het te rangschikken, te rubriceren en te digitaliseren. In dat depot hebben we ook dubbel materiaal of overtollige schoolspullen, die eigenlijk niet binnen onze collecte passen.
DSCF3311
Dat pakken we allemaal in dozen en die zijn dan bestemd voor de verkoop tijdens de Siepelmarkten,” vertelt Marietje Bodde,  “Als we spullen krijgen vragen we altijd aan  de gevers of we het eventueel mogen verkopen. En dus kunnen we met een gerust hart deze schoolmaterialen te koop aanbieden. Er zijn boeken in de verkoop, maar ook schoolplaten, land – en schrijfkaarten en we hebben in onze schoolkraam een stempeleiland gecreëerd. Heel veel mensen blijven staan, lopen langs de spullen en dan maken we een praatje met hen. Vaak gaat het gesprek  over hun eigen schooljeugd en als ze niks kopen,  praten we hen het Schoolmuseum in,” lacht Marietje Bodde.  Dat is ook één van de doelen van de verkoop van deze schoolspullen, want hierdoor is het Schoolmuseum zichtbaar en niet verstopt achter de kramen. “Als we dit niet doen dan kunnen we het Schoolmuseum tijdens de Siepelmarkt wel dichtdoen. Nu zien de mensen dat we er zijn en nemen velen toch de moeite om een kijkje te nemen in het Schoolmuseum. De verkoop van de schoolmaterialen maken we heel gezellig, want we willen een visitekaartje en een verlengstuk zijn van ons museum,” geeft Marietje Bodde het belang aan van deze mooie vorm van reclame.
Ook tijdens de derde Siepelmarkt op 13 augustus staan de medewerkers er opnieuw van het Schoolmuseum en het is zeker de moeite waard  om daar een kijkje te nemen. De ontvangst is hartelijk en er is volop keuze voor mensen, die belang hebben bij prachtige, vaak oude schoolmaterialen.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Een bijzondere herontdekking van illustrator Ben Horsthuis

Een bijzondere herontdekking van illustrator Ben Horsthuis

Het schoolmuseum in Ootmarsum heeft dit museumjaar een uniek expositie in huis. Bezoekers kunnen hun...

Lees verder >
Schoolmuseum Ootmarsum gaat weer open

Schoolmuseum Ootmarsum gaat weer open

Het Schoolmuseum Ootmarsum opent  op zaterdag 5 juni vanaf 11.00 uur haar deuren weer voor de bezoe...

Lees verder >
Nieuw puzzelstukje toegevoegd aan het ‘Ootmarsumse’ leven van illustrator Ben Horsthuis

Nieuw puzzelstukje toegevoegd aan het ‘Ootmarsumse’ leven van illustrator Ben Horsthuis

Josée Temmink-de Leeuw is in de ban van het leven van illustrator Ben Horsthuis, die in 1918 in Oud...

Lees verder >