‘Met verwondering en verbinding’
Met de eerste editie van het Vechtdal Boomfestival op 28 januari kondigt de Groene Karavaan van de provincie Overijssel haar komst aan in het Vechtdal: twee weken lang brengt de karavaan een keur van groene activiteiten naar dit gebied. De Groene Karavaan wil lokale natuurclubs en inwoners van het Vechtdal met elkaar verbinden met inspirerende en verwonderende activiteiten.
Wel eens nagedacht over een nog groenere straat, of op zoek gegaan naar de eitjes van de zeldzame sleedoornpage? Loop – ook in de winter!- mee over het blotevoetenpad van De Koppel of kom langs op het spreekuur voor de stadsnatuur. Allemaal activiteiten die inwoners van het Vechtdal vanaf eind januari mee kunnen maken in hun eigen buurt als de Groene Karavaan hun omgeving aandoet.
De Groene Karavaan; samen doen, samen groen
De Groene Karavaan wordt georganiseerd door Natuur voor Elkaar; een breed provinciaal programma dat bestaat uit vele partnerorganisaties. In diverse regio’s zoeken al deze organisaties de samenwerking met lokale natuurclubs, zoals in het Vechtdal met natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en natuurspeeltuin Ommermars in Ommen. Samen met hen hoopt de Groene Karavaan inwoners van Overijssel nog meer te betrekken bij de groene activiteiten in hun eigen straat of buurt. Eerder al streek de karavaan met veel groene resultaten neer in de regio Salland, later in 2023 worden nog de regio’s Twente en Noordwest-Overijssel aangedaan.
De eerste stop; het Boomfestival
De Groene Karavaan houdt dus een eerste stop op het eerste Vechtdal Boomfestival dat op zaterdag 28 januari wordt gehouden op natuurcamping De Klashorst in Diffelen. Van elf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags is daar een gevarieerd festivalprogramma met muziek, workshops en zelfs eten uit voedselbossen. En natuurlijk worden er ook bomen geplant! Iedereen is welkom om het Boomfestival van dichtbij mee te maken, en uiteraard te komen proeven – letterlijk en figuurlijk! Het complete programma van De Groene Karavaan kent vele verrassingen, die zullen de komende tijd bekend worden gemaakt via de website www.natuurvoorelkaar.nl.