Restaurant ’t Pläske is na een grondige renovatie weer zeven dagen in de week geopend. Direct in het nieuwe jaar is men begonnen met de ingrijpende verbouwing en de afgelopen week is alles afgerond. Het restaurant en de cafetaria heeft een volledige metamorfose ondergaan en kent een warme, eigentijdse uitstraling. Daar bleef het niet bij, want de exploitanten Arjan ten Dam en Bas Maathuis hebben samen met hun personeel ook de menu – en lunchkaart vernieuwd met onder meer een verrassend surf – en turfmenu.
‘Tegeltjes van Nats Moekotte’
De planning van deze renovatie was om met het carnaval weer open te gaan. “Dat is echter niet gelukt, omdat we bij de sloop van alles tegen kwamen,” blikt Arjan ten Dam terug. “Al na het weghalen van het eerste plafond kwamen we er nog twee tegen met daartussen allerlei aan elkaar geknoopte leidingen. Dat is helemaal gestript en hetzelfde gold eigenlijk voor de vloer, want ook daar zaten nog eens twee andere soorten onder met dolle lagen lijmresten. Uiteindelijk kwamen we uit de op de tegeltjes van de vroegere supermarkt van Nats Moekotte. Die zag er heel kleurig uit, maar het zorgde wel voor een gigantische klus. Met het meest geavanceerde materiaal is ook deze vloer verwijderd en kon de opbouw beginnen. Dat gebeurde naar een ontwerp van interieurbouw Kroeze en samen met de aannemer, de installateur, schilder en andere betrokkenen hebben ze een geweldige geklus geklaard waar we heel erg blij mee zijn,” vertelt Arjan ten Dam.
Geen moment spijt
Bas Maathuis en Arjan ten Dam zijn in september 2015 begonnen als exploitanten van ’t Pläske. “We volgden destijds de familie Hasselo op, die bijna 31 jaar deze succesvolle tent runden. Daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Het is een prachtige locatie en een ideale plek in Ootmarsum en de variëteit aan bezoekers is bijzonder groot. Het ene moment zit er een Belgische familie en het volgende levert een gezellige groep uit Groningen op. Maar we zijn er natuurlijk ook voor de Ootmarsummers en die zien we regelmatig terug in ons restaurant om een lekker hapje te eten of een snack op te halen uit ons cafetaria. We zijn erg blij dat we deze opknapbeurt hebben kunnen realiseren. Het is er enorm van opgefrist en we denken met deze uitstraling een brede groep te kunnen bereiken, die met plezier bij ons genieten van het menu en van de sfeer in ons restaurant. Met een tochtportaal is de entree een stuk comfortabeler.
De bar is achterin het restaurant geplaatst en het restaurantgedeelte wordt ‘gebroken’ door een open haard. En met een compleet nieuwe inventaris en moderne apparatuur kunnen we naar ons idee weer jaren vooruit. Wat ons betreft mag het seizoen beginnen.”
Restaurant ’t Pläske heeft inmiddels zes vaste mensen in dienst, waaronder twee koks en een leerling kok en kan verder putten uit een twintigtal parttimers. Deze horecagelegenheid aan het Kerkplein is de hele week, dus van maandag tot en met zondag, geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur.
Foto’s Caspar Kouijzer