Grootste duivenliefhebber ter wereld bij Kas en Karel Meijers

Het afgelopen weekend kregen Kas en Karel Meijers hoog bezoek uit China. Niemand minder dan de heer Kaier uit Tangshan kwam persoonlijk poolshoogte nemen hoe Karel en Kas hun duiven kweken. De heer Kaier wordt in deze wereld gezien als de grootste duivenliefhebber op deze wereld. Hij is de trotse bezitter van een superduif uit Europa, die hij voor meer dan 1,6 miljoen heeft aangekocht. Daarmee heeft hij het absolute recordbedrag voor een duif te pakken. Daar is het nooit bij gebleven, want de heer Kaier kocht meerdere topduiven, waaronder ook in 2013 het raspaardje Olympic Bolt van Karel en Kas. Ook naderhand kocht hij meerdere duiven van vader en zoon Meijers.

Wei Xing wordt Kaier
In 1971 werd bij de familie Xing een jongetje geboren dat de naam Wei Xing kreeg. Deze naam wordt in het Chinees gevormd met de symbolen ‘Kai’ en ‘Er’ en onder die naam kennen de duivenliefhebbers hem. Een collega van zijn moeder gaf hem het duivenvirus door. Bij deze collega ging hij regelmatig naar duiven kijken en vooral als ze in de lucht vlogen werd zijn fascinatie alleen maar groter. Daar ook begon zijn droom om zelf duiven te gaan houden. Hij is niet alleen een bevlogen duivenmelker, maar ook een top ondernemer. Hij stichtte de firma Kaier, die bestaat uit vijf pijlers: de staalnijverheid, vastgoed, ziekenhuizen voor Chinese geneeskunde, de financiële sector en natuurlijk zijn duiven. De Kaier-groep heeft drie kweekstations, waarvan twee in China en eentje in België en deze wordt geleid door Pascal Ariën.

In China beschikt de heer Kaier over 10.000 kweekduiven en tel daar de 85.000 duiven bij, die deelnemen aan de zo geheten one-loft-races in China dan heeft de Kaier-groep de verantwoordelijkheid over bijna 100.000 postduiven. Ongelooflijke aantallen. Veel van deze duiven vinden onderdak in een voor ons op het oog prachtig flatgebouw. Het mag duidelijk zijn dat voor de heer Kaier de duivensport allang geen hobby meer is, maar pure business.
Toch leeft de liefhebber in hem en reist hij graag af naar duivenkwekers in Europa en dus ook naar Ootmarsum.
Het was een bijzondere ontmoeting, die weer bijdraagt om deze sport ook in Ootmarsum en Nederland naar een hoger niveau te tillen. Dat kan niet alleen maar door aan het geld te denken, maar ook om kennis, ervaring en vooral om een echte duivenliefhebber te zijn met het juiste gevoel voor deze postduiven.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Othmarvliegers ‘schaatsen’ het nieuwe jaar binnen

Othmarvliegers ‘schaatsen’ het nieuwe jaar binnen

Postduivenvereniging de Othmarvliegers zijn het jaar begonnen om het seizoen 2023 af te sluiten met ...

Lees verder >
‘Senger-Toenman’ duif de sterkste na drie sponsorvluchten

‘Senger-Toenman’ duif de sterkste na drie sponsorvluchten

Jarenlang mochten de lezers van In en Om genieten van de wedstrijdverslagen van de Othmarvliegers. H...

Lees verder >
Gevraagd vliegende correspondent Othmarvliegers

Gevraagd vliegende correspondent Othmarvliegers

Deze site is jaren getrakteerd op prachtige verhalen over de wedvluchten van de duiven van onze Othm...

Lees verder >