Grote order voor Ootmarsums Agro-NRG bedrijf

Het Ootmarsums bedrijf Agro-NRG heeft een grote order binnen kunnen halen. Dit jaar begint Agro-NRG met plaatsing van zonnepanelen op gebouwen in Hardenberg en bij 20 verschillende veehouders in de buurt van Hardenberg en Ommen.

3500 zonnepanelen gemeente Hardenberg/Ommen
De komende maanden worden 19 gemeentelijke gebouwen in Hardenberg voorzien van zonnepanelen. De zonnepanelen worden geplaatst door Agro-NRG uit Ootmarsum.  Dit bedrijf heeft in een Europese openbare aanbesteding de economisch meest voordelige inschrijving gedaan. Tegelijkertijd is bekend  geworden dat Agro-NRG meer dan 2000 panelen gaat plaatsen bij 20 verschillende veehouders in Hardenberg en Ommen. Bij elkaar zal er 900 kilowatt piek geïnstalleerd worden en dat levert  900.000 kilowattuur per jaar op. Hardenberg zit met betrekking tot het zon-PV vermogen bij de top 5 van Nederland. Het Twentse bedrijf begint dit jaar nog met de plaatsing van de panelen.

Agro-NRG maakt bewuste keuzes
Opvallend is dat beide aanbestedingen zijn gewonnen met duurdere Japanse en Duitse producten daar waar bij veel handelaren de goedkopere Chinese panelen populair zijn. Agro-NRG geeft als verklaring dat zij al jaren bij de hoofdspelers in de landelijke PV markt behoort en alle producten zonder tussenkomst van handelaren direct bij de producenten inkoopt.  “Landbouwers zijn heel scherp op de prijs maar willen wel kwaliteit. We leveren via een eigen groothandel ook veel projecten aan kleinere Installatiebedrijven,  die de particuliere markt bedienen. Deze komen er nu ook achter dat goedkoop heel vaak duurkoop is. In de Solarbranche volgen de faillissementen elkaar snel op en garanties worden dan doorgespeeld naar  de leverancier. We stellen zware eisen aan de producten maar ook aan de solvabiliteit van een producent. In beide gevallen vallen Chinese  panelen vaak af. De betere Chinese producten zijn niet goedkoper dan de Duitse en dan houden we het liever in de buurt. Ook  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)  speelt mee in de keuzes. Als blijkt dat een grote panelenfabrikant bijvoorbeeld ook clusterbommen produceert  of mensenrechten niet respecteert dan valt hij ook af, “vertelt directeur Robert ter Horst, die natuurlijk erg blij is met het binnenhalen van deze grote  order.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Toename zonnepanelen in Overijssel

Toename zonnepanelen in Overijssel

Het aantal Overijsselse woningen met zonnepanelen is in 2,5 jaar tijd toegenomen met 92,1%. In 2020 ...

Lees verder >
Nieuw beleid zonnepanelen in beschermde gebieden

Nieuw beleid zonnepanelen in beschermde gebieden

De gemeenteraad van Dinkelland heeft groen licht gegeven voor nieuw beleid, die  het plaatsen van z...

Lees verder >
Ruim 1 op de 4 Overijsselse woningen heeft zonnepanelen

Ruim 1 op de 4 Overijsselse woningen heeft zonnepanelen

Steeds meer Overijsselaars hebben zonnepanelen op hun dak. Inmiddels zijn in de provincie al 25,5% v...

Lees verder >