Helena’s vieren 45-jarig bestaan
Met een concert ter ere van hun 45-jarig bestaan viert het dans – en showorkest ‘De Helena’s’ dit bijzondere jubileum. Dat gebeurt in Weerselo op 16 maart bij zalencentrum Ensink.  Frans Schulten, Ben Lenferink en Frans Heerink zijn de mensen van het eerste uur, die nog steeds een belangrijk onderdeel vormen van het dans – en showorkest de Helena’s. Later zijn daar Ronald Urban en Bennie Loman bijgekomen.
Benny Lenferink en Frans van der Aa, vrienden van elkaar, vatten eind 1967 het plan op om een band te beginnen. Frans Heerink liet vervolgens weten om als drummer te willen aanschuiven en hij nam zijn buurjongen Frans Schulten mee. Tevens meldde zich Truus Braakhuis aan en zij ontpopte zich als een prima zangeres. De meeste bandleden hadden nauwelijks muzikale achtergrond, dus werd er hard gerepeteerd en kreeg de band een eigen geluid.
De naam Helena’s is uitgedacht na een lange broedtijd. Uiteindelijk bleken delen van de achternaam de basis te zijn voor deze naam. He (Heerink) Len (Lenferink) A (van der Aa) en de ’s heeft natuurlijk alles te maken met de achternaam van zanger/gitarist Frans Schulten.
De eerste optredens werden geboekt en hun doorbraak vond misschien wel plaats bij Schiewink in Uelsen. Men speelde in 1969 op Tweede Kerstdag en dat bleek een doorslaand succes. Dat was het begin van een 5-jarige samenwerking tussen Schiewink en de Helena’s. Maar ook in Ootmarsum, met destijds nog danszalen bij Pikkemaat en de Rozenstruik was men ‘wereldberoemd’. De dansavonden met de Helena’s waren bij uitstek een prachtige uitgaansavond voor de jeugd van toen en kenmerkten zich door een bijzonder gezellige sfeer. In 1971 besloot Frans van der Aa te stoppen bij de band en zijn plaats werd ingenomen door Ronald Urban. Deze ontpopte zich in de verdere optredens als de clown van de band en als er werd geboekt door danszalen dan wilde men de band inclusief de komische factor Ronald Urban.  In 1997 na een reünie poetste men het imago van de Helena’s weer op, want het optreden was een daverend succes en dat leidde tot nieuw enthousiasme bij de bandleden. Dat jaar kwam Bennie Loman de band als basgitarist versterken. Het show- en dansorkest repeteerde één keer in de veertien dagen en gaf rond de vier concerten per jaar. Maar hun optredens bleven succesvol, omdat de band trouw bleef aan de nummers uit de jaren zestig en zeventig. De sfeer bleek voor de trouwe fans altijd weer aanwezig en dus stroomden de zalen vol tijdens de concerten van de Helena’s. Ook maatschappelijk blijven ze zich profileren en zo traden ze bijvoorbeeld belangeloos op tijdens het Glazen Huis in Ootmarsum.
Met het jubileumconcert op 16 maart hoopt de band weer veel liefhebbers een plezierige, muzikale dansavond te kunnen geven. Het optreden begint om 20.30 uur in zaal Ensink in Weerselo. Fans, die dat willen kunnen vooraf genieten van een drie gangen diner bij Ensink. De kosten van dit Helena’s menu bedragen 18,25 euro. De entree voor de dansavond is 4 euro.
Met het jubileumconcert op 16 maart hoopt de band weer veel fans een plezierige avond te kunnen geven. Het optreden begint om 20.30 uur in zaal Ensink in Weerselo. Fans, die dat willen kunnen vooraf genieten van een drie gangen diner bij Ensink. De kosten van dit Helena’s menu bedragen 18,25 euro. De entree voor de dansavond is 4 euro.