Hènige Slepvèènt zorgen met gala voor een vermakelijke avond


Op het gala van de Hènige Slepvèènt was het publiek de grote winnaar, want in een ongedwongen sfeer brachten de artiesten een programma met humor, onvervalste Twentse uitspraken, zang en dans dat de toeschouwers in de residentie De Witte Berg van begin tot eind aansprak.
De toon werd al direct gezet door presentator Henk Heerink. Het ongedwongene straalde van hem af. Een aantal dingen waren van tevoren bedacht, maar zijn improvisaties op situaties was van een  hoog niveau en bepaalde mede de meer dan gezellige sfeer in de tent waar het gala zich afspeelde.  Henk Heerink was ook één met de artiesten op het podium, stelde hen gerust, streek plooien glad en wist het publiek en de mensen op en achter de bühne steeds weer te betrekken en met een kwinkslag de zaal te laten lachen.

Lucia Bruns, vorig jaar nog op het podium bij de Othmarridders, opende het gala als Sara.  Ze verhaalde over haar leven als Sara en dat hield onder meer in dat ze nagenoeg altijd op straat stond. Haar buut had ze zelf geschreven en het was een mooi begin van het gala van de   Hènige Slepvèènt. Met het lied ‘Seks met die kale’ wist het nieuwe trio van de Hènige Slepvèènt er direct de schwung er in te brengen.

Robin Bonnes, Stef de Witte en Demy Bolk vormden zo een dansend en zingend trio en kregen de zaal direct mee met hun bijdrage. Kim Kreuwel en Martine Haarhuis kropen in de rol van Annie en Sinie. Het werd een prachtige dialoog tussen deze beide dames en het was genieten van hun platte uitdrukkingen. Na de eerste pauze was het de beurt aan de Bloas Brothers, die tot verrassing van velen  11 jaar bestonden. Een carnavalsjubileum dus en ook hier wist Henk Heerink er een mooie draai aan te geven door te melden dat het cadeau van de Hènige Slepvèènt op het jubileumfeest wordt overhandigd. Na het swingende optreden was er opnieuw een meezinger te beluisteren, want Stefan Oude Nijhuis, Bram Beld en Daan Brunink lieten het lied ‘Ode aan de bottelier’ horen. Met deze song hadden ze meegedaan aan het Leedkesfestival van de Othmarridders. De zaal vond het helemaal top. De bottelier van de Hènige Slepvèènt, ‘Ballie’ Eppink, werd nog even in het zonnetje gezet, want hij sleept toch een blad van pakweg 10 kilo de hele avond naar zijn slepmoaten. En die prestatie werd met een daverend applaus gewaardeerd. Gijs Brunink en Dirk Hunder als Helmut en Heinrich deelden een paar flinke tikken uit aan Oud-Ootmarsumse personen.  In deze buut, in nauwelijks een week op papier gezet,  lieten beide heren op komische wijze  bijzondere gebeurtenissen uit deze buurtschap de revue passeren. Het zorgde in ieder geval voor vele lachsalvo’s vanuit de zaal. Ook de act van Gerald Wassink en Robert Kamphuis oogstte veel lof.  Als Soerjadi en Wibi zorgden zij  met de broek op de enkels en beroerden ze zogenaamd met hun lidmaat  de toetsen van een piano. Ook deze bijdrage leverde veel waardering op van het dankbare publiek. Met Peter Veelers en droogkloot Stefan Nijhuis als de gebroeders Kachel werd de volgende act op het podium neergezet. De Foezel van Kachel was de titel en dat was aanleiding genoeg voor vele mooie uitspraken (Viagragraiër) en moppen, die er in gingen als koek. De volgende pauze werd opgevuld met de uitslag van de loterij en Henk en Dennis Heerink maakten ook hiervan  een humoristische act.

De Vogeltjesdans was een verrassende bijdrage, want op knappe wijze werden de bewegingen van deze vogels aan het publiek getoond. De keuze van de nummers was ook doordacht en het zorgde voor een hoogstaande act. Nieuw op het Hènige Slepvèènt podium was Bertil Sleiderink, die met zijn Spölmans toertocht en als motorrijder allerlei dingen beleefde.  Op smaakvolle wijze wist hij zijn avonturen en ervaringen op beeldende wijze tot uitdrukking te brengen. Het publiek genoot. Op het einde liet hij weten dat dit zijn eerste en laatste keer zou zijn en zelfs achter het toneel, de microfoon stond nog aan, vertelde hij dit onomwonden, maar gelet op de reactie vanuit het publiek mag dit zeker niet de laatste keer zijn. In een wat gewijzigde samenstelling werd het gala afgesloten met een groepje padvinders. Deze scoutinggroep liet ook niet na om mensen op de hak te nemen. Dennis en Olaf Heerink, Hans Veelers en Frans Schulten op gitaar zorgden voor een prachtige afsluiter. Ze wisselden hun bijdrage af met zang en met name Hans Veelers liet het publiek horen over een prachtige stem te beschikken. De zaal lachte zich nog een keer helemaal in een deuk om vervolgens met een ovationeel applaus de artiesten te trakteren op hun bijdrages. Het werd een mooie avond op de wijze, zoals de Hènige Slepvèènt dat graag willen. Ongedwongen, onder elkaar en met waardering voor iedere bijdrage op een prachtige plek bij recreatiecentrum De Witte Berg.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De ‘Bok Trofee’ uitgereikt aan Oud Prins Freek 1

De ‘Bok Trofee’ uitgereikt aan Oud Prins Freek 1

Het is inmiddels een mooie traditie geworden om op de carnavalszaterdag de ‘Bok-trofee’ uit te r...

Lees verder >
Tijdens carnaval 54% meer aangiften zakkenrollen

Tijdens carnaval 54% meer aangiften zakkenrollen

Wie dit weekend carnaval gaat vieren, doet er goed aan om scherp op persoonlijke eigendommen te lett...

Lees verder >
Met een grote glimlach naar huis na Keistenengala

Met een grote glimlach naar huis na Keistenengala

Wat stonden zowel artiesten als het publiek van het Keistenengala in Agelo te trappelen afgelopen we...

Lees verder >