Diverse lokale ondernemers als Steggink, Lammerink en Wolters zijn inmiddels druk in de weer met een volledige renovatie van hotel De Wiemsel. Sinds maandag 2 maart is de Duitse zakenman Henning J. Claassen de definitieve eigenaar van het hotel. Alle vereiste documenten zijn die dag officieel getekend en dus kan men nu concreet aan de slag om het hotel in de oude glorie te herstellen. Claassen breidt de hotelkamers uit naar het aantal van 60 en ook buiten het hotel wordt de tuin aangepakt en dit moet een parkachtig landschap worden. “De ligging van het hotel is prachtig, “ laat Henning J. Claassen weten, “Van verschillende kanten heb je een weids uitzicht en dat wil ik met allerlei doorkijkjes in stand houden. Verder worden alle kamers volledig gerenoveerd. Dat is nogal wat, want het moeten hotelkamers worden, die helemaal zijn aangepast aan deze moderne tijd. Dat wordt een geweldige klus. De komende tijd ben ik er regelmatig om het één en ander te coördineren, maar zeker voor de aannemers wordt het een gigantisch karwei om de renovatie in snel tempo te kunnen realiseren. Ons streven is dat we op 1 juli opengaan en samen zetten we de schouders er onder om dat voor elkaar te krijgen,” vertelt de nieuwe hoteleigenaar.
De succesvolle zakenman komt sinds 1998 in hotel De Wiemsel. De eerste kennismaking met deze horecagelegenheid beviel hem uitstekend en dat betekende dat hij ieder jaar opnieuw voor een korte of wat langere tijd boekte. “Dat heeft natuurlijk zijn reden, “vertelt Claassen met stralende pretoogjes, “Mijn verblijf in De Wiemsel in 1998, samen met mijn nieuwe liefde Helga, vormde de basis voor een gelukkig huwelijk. Zakelijk kennen we elkaar pakweg 20 jaar en dat weekend waren we voor het eerst echt samen. Helga vond het gewoon heel prettig om terug te keren naar Ootmarsum. Datzelfde gold ook voor mij, want ondertussen ben ik van het stadje gaan houden. Ik heb er mijn vrienden, bezoek prachtige galerieën en fiets met een picknickmand door de omgeving. Het is voor ons echt heel ontspannend om hier te zijn. Natuurlijk zagen we tijdens ons verblijf in al die jaren dat het niet goed ging met De Wiemsel. Geen onderhoud, geen vernieuwingen, maar dat weerhield ons er niet van om terug te keren. Vorig jaar wilde ik opnieuw een kamer boeken, maar door het faillissement bleek dat niet meer mogelijk. Daarna heb ik Ank Schulten gebeld wat de reden was. Zij vertelde mij het hele verhaal en vervolgens nam ik contact op met curator Daniëls. Ik wil het hotel kopen vertelde ik hem. Dat lukte dus niet, want er was een principe overeenkomst geslotenmet Global Hotel Investments. Drie maanden later belde Jacques Daniëls op met de vraag of ik nog interesse toonde in De Wiemsel, omdat deze investeringsmaatschappij de financiën niet rond kreeg. Ik heb toegehapt, omdat ik van dit hotel hou, Ootmarsum een prachtig plaatsje is en niet onbelangrijk toekomst zag in deze horecagelegenheid, “ geeft Henning J. Claassen de gang van zaken weer.
De succesvolle zakenman lacht en gaat nog eens goed op zijn praatstoel zitten. Ondanks drukke werkzaamheden neemt hij de tijd om zijn verhaal te vertellen, want dat blijkt een jongensdroom te zijn. Henning J. Claassen groeide op in het Noord-Duitse Lüneburg als zoon van een bakker. In 1964 sloot hij in Hamburg een ondernemersstudie af om vervolgens voor drie jaar te studeren in de Verenigde Staten om precies te zijn in Californië. Terug in Duitsland begon hij in een garage een éénmanszaak, die hij uitbouwde tot een zeer succesvol bedrijf met de naam Meltex. Eén van de vestigingen stond in zijn geboorteplaats Lüneburg, een andere in de VS. “In die periode kwam ik steeds meer in aanraking met het hotelwezen, want ik wilde graag gasten, zakenmensen van mijn bedrijf in een hotel onderbrengen in mijn woonplaats Lüneburg. Die accommodaties voldeden niet aan mijn wensen en dus moest ik ze onderbrengen in hotels in Hamburg., Daarnaast reisde ik veel en kwam dus ook in de nodige hotels. Op een bepaald moment wilde ik een hotel in Lüneburg en dus noteerde ik tijdens al mijn overnachtingen wat ik in het eventuele Lüneburger hotel gerealiseerd wilde hebben. Ik schreef het allemaal op en dat leverde 1000 punten op, die ik in het hotelcomplex gerealiseerd wilde zien.
Op het moment dat ik mijn bedrijf Meltex verkocht, ondertekende ik nagenoeg gelijktijdig de koopcontracten voor de grond waar het hotel moest verrijzen. De Lüneburger Zeitung vatte dat samen in één bericht: ‘Claassen verkauft Meltex und wird Hotelier’. Het is er gekomen en het kreeg de naam hotel Bergström, maar de eerste jaren vielen bikkelhard tegen. Wat heb ik daar een verlies op geleden. Toch bleven we volhouden, breidden het uit en het is nu een geweldig goed lopend hotel waar ik geen reclame meer voor hoef te maken. Er verrees zelfs een tweede hotel in zijn geboorteplaats. ”
Na de verkoop van zijn bedrijf ‘verveelde’ Claassen zich en zag zelfs binnen zijn hotel mogelijkheden om zaken te verbeteren. Op het gebied van communicatie werd hij de grootste hotel Pay-Tv van Duitsland. Voor meer dan 100 hotels verzorgde hij de uitrusting en inventaris en zette ook nog eens een Leasemaatschappij op. Daarnaast richtte hij met zakenvrienden een nieuw bedrijf Impreglon op dat vorig jaar gekocht is door het Nederlandse bedrijf Aalberts. Kortom, Claassen zit niet stil en weet blijkbaar van niets iets te maken. Daarom ziet hij ook grote kansen voor hotel De Wiemsel. Momenteel is Claassen nog de spil waar alles om draait, maar per 1 april is Rolf Slikkers aangesteld als nieuwe manager. “Ik heb een cirkel om het hotel getrokken en dan weet je dat de helft van je gasten uit Nederland, maar ook uit Duitsland kan komen. Rolf is een Duitser, die getrouwd is met een Nederlandse en het hele gezin, dus ook de kinderen, spreken vloeiend Duits en Nederlands. Zij gaan zich binnenkort in Ootmarsum vestigen en ik heb in hem alle vertrouwen om De Wiemsel te leiden. Ook zullen oud personeelsleden terugkomen, maar niet in de leiding. Als het hotel open is, moeten we er voor zorgen dat de verwachtingen van onze gasten worden overtroffen. In het begin betekent dat we zeer actief zijn om met ons hotel en restaurant te proberen een prominente plek in de regio te creëren. We moeten het niet alleen hebben van hotelgasten, maar mijn visie is dat ook conferenties, vergaderingen, zakenmensen, maar zeker ook mensen uit de naaste omgeving deze horecagelegenheid bezoeken voor een hapje en een drankje en daarom wil ik een goede keuken. Niet met het doel om de Michelinster te heroveren, maar juist gericht op bezoekers uit deze regio, die voor een betaalbare prijs een goed diner krijgen. Dat zijn onze plannen met dit hotel en ik heb echt goede hoop dat het ons lukt om De Wiemsel weer aan het draaien te krijgen. Met de lokale bedrijven zal er de komende maanden keihard worden gewerkt en als alles draait dan ben ik straks een tevreden gast in mijn eigen hotel. Dat is het streven en daar wil ik me samen met mijn medewerkers voor de volle honderd procent voor inzetten. Dit hotel verdient het om in de oude glorie hersteld te worden,” laat de sympathieke Henning J. Claassen weten.
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten
Volop bedrijvigheid in en om De Wiemsel
7 april 2015Het is momenteel een enorme bedrijvigheid in en om hotel De Wiemsel. Uit alles blijkt dat er een f...
Lees verder >