Huiselijk dineren in Hotel de la Poste


Hotel de la Poste heeft haar mogelijkheden verruimd door de voorkamer in te richten als een klein restaurant waar groepen van 6 tot 12 personen in een huiselijke sfeer kunnen dineren. “Noem het maar dineren in de Huiskamer”, lachen Gerja en Ernst Busscher, “want dat is misschien wel de juiste benaming.” De voorkamer, die uitzicht heeft over de Marktstraat, was een paar maanden geleden nog ingericht als de woonkamer voor het gezin Busscher. Ook hun voorgangers, Rob en Elvi Knol, hebben zich daar vele jaren kunnen ‘terugtrekken’ uit het hotelleven. “Al voordat we onze intrek hadden genomen in onze woning op een steenworp afstand van het hotel, kwam bij ons het idee op om er een ruimte van te maken, die we op een speciale wijze konden inzetten. Het is een hele gezellige kamer met een unieke nostalgische sfeer. Het is er gemoedelijk, besloten en je kunt er gewoon jezelf zijn” vertelt een enthousiaste Gerja Busscher. Er staat een ovale tafel en daar kunnen maximaal 12 personen aan dineren.

De voormalige woonkamer die in een drankvergunning van 1931 werd aangeduid als “de Conversatiezaal” kreeg een fikse opknapbeurt maar de inrichting is voor een groot deel authentiek gebleven.  In de originele kastenwand zat al een ouderwetse haard verwerkt, voorzien van Delftsblauwe tegeltjes. Een groot schilderij van het Kerkplein en een prachtige oude prent van de Marktstraat sieren de andere muren. De kamer kan men misschien wel vergelijken met een vroegere gelagkamer. “We hebben bij de renovatie natuurlijk wel gebruik gemaakt van moderne technieken door het aanbrengen van miniatuur led-spotjes in de plafondbalken, en een modernere, maar passende kroonluchter. De bezoekers hebben zelf de beschikking over een muziekcomputer en ze kunnen dus hun eigen genre instellen. Ook is er een scherm met beamer, zodat de ruimte tevens gebruikt kan worden als kleine vergaderzaal,” geeft Ernst Busscher de mogelijkheden aan.

De koks van hotel de la Poste hebben een speciaal menu ontwikkeld voor het ‘Dineren in de Huiskamer’, voor elk wat wils. “We willen hier ‘het neusje van de zalm’ presenteren om te laten proeven wat onze keukenbrigade allemaal te bieden heeft. In de nabije toekomst denken we er zelfs aan om in deze kamer tafelbereidingen toe te passen, waarbij de kok dus de laatste hand legt aan de lekkernijen die daar op tafel komen. In verband met de speciale menu’s, moeten onze gasten voor de “Huiskamer” wel reserveren en dat is dus een verschil met onze andere restaurants waar men à la carte kan bestellen. We zijn erg blij met deze nieuwe mogelijkheid en de eerste diners hebben we hier al kunnen serveren. Deze bezoekers waren in ieder geval erg enthousiast en spraken over een gezellige ruimte met uitstraling en historie. Met die complimenten zijn we natuurlijk erg in onze nopjes,” laten Gerja en Ernst Busscher weten.
Reserveren voor ‘Dineren in de Huiskamer’ is mogelijk per telefoon 0541-291212, of per mail info@hoteldelaposte.nl.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Siepelaardigheden: Horeca op stap

Siepelaardigheden: Horeca op stap

De ondernemers van de Horeca Ootmarsum zijn op stap geweest. Gelet op de foto lijkt het of ze de Sie...

Lees verder >
Happen en trappen met start in Ootmarsum

Happen en trappen met start in Ootmarsum

Ook het Twentse Dinkelland neemt deel aan het inmiddels bekende Happen en Trappen. Ze worden ook wel...

Lees verder >
Rechtbank spreekt faillissement uit over de Wiemsel, de Wanne en de Wyllandrie

Rechtbank spreekt faillissement uit over de Wiemsel, de Wanne en de Wyllandrie

Het doek lijkt gevallen voor een aantal gerenommeerde bedrijven uit Ootmarsum. De rechtbank heeft  ...

Lees verder >