KOSC laat twee punten liggen tegen Sportclub Overdinkel

Het eerste van KOSC had zich de seizoensopening in de Vijfde Klasse heel anders voorgesteld. Op basis van de kansen had het zeker een overwinning verdiend, maar als je de mogelijkheden niet benut wordt het lastig.  De hoofdmacht van KOSC  moet nu na de thuiswedstrijd tegen Overdinkel genoegen nemen met een bloedeloze 0-0 en laat daarmee de eerste twee punten liggen.
Sportclub Overdinkel is geen onbekende voor de Ootmarsummers, want in de Vierde Klasse hebben beide teams elkaar getroffen. De nog langdurig geblesseerde Jorrit Weierink (kaakblessure) is niet van de partij, maar de rest van de selectie is fit. Deze eerste competitiewedstrijd is een mooie graadmeter hoe het team er voor staat.  Het gevoel binnen de selectie en de staf  is in ieder geval goed.
KOSC begint goed. Een mooie dieptepass wordt net iets verkeerd door de aanvallers beoordeeld, waarna het schot hoog over vliegt. Na 10 minuten volgt de volgende mogelijkheid voor de thuisploeg. KOSC weet een bal te onderscheppen en na een razendsnelle counter weet het bijna te scoren. Na ruim een kwartier weet Stijn Teders de ruimte  te vinden en stoomt hij op langs de linkerkant. Zijn voorzet komt op het hoofd van Luuk Scholte Lubberink, maar deze kopt net naast het doel. Ook Overdinkel probeerde mee te voetballen en na ruim twintig minuten leverde dat voor de gasten de eerste kans op. Na een goede aanval werd de bal op de 16 teruggelegd, maar dat schot vloog over. Jasper Keupink kreeg na ruim een half uur de mogelijkheid om KOSC op voorsprong te zetten. Hij kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en haalde verwoestend uit….Maar wel recht op de keeper van Overdinkel, die daarmee een doelpunt voorkwam. Niet veel later kwam KOSC goed weg, nadat een vrije bal van Overdinkel gevaarlijk voor het doel wordt gebracht. Niemand van de gasten wist er echter een voet tegen aan te zetten en nadat iedereen en alles de bal miste, werd dit hachelijke moment door de KOSC verdediging tot hoekschop verwerkt. Vlak voor rust kopte Job Oude Roelink de bal uit een corner net over. Daarna leek Overdinkel de voorsprong te pakken, maar het doelpunt werd afgekeurd: buitenspel.
Na de pauze bleef Luuk Velers in de kleedkamer achter en werd vervangen door Dirk Huusken.
Overdinkel kwam beter uit de kleedkamer en had in het eerste kwartier van de tweede helft het betere van het spel. Dat bleek met name uit het veroveren van de tweede bal, want die waren steeds voor de gasten. Bij KOSC verving Nils Brouwers Ramon oude Nijhuis en maakten Stijn Teders en Luuk Scholte Lubberink plaats voor Diederik Nijhuis en Mart Busscher. Dat leidde nog niet tot direct succes. Overdinkel kreeg een levensgrote kans, maar via een KOSC been werd een goal voorkomen. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Uit een dieptepass van Diederik Nijhuis weet Thomas Brons een 100% kans niet te verzilveren. Maar ook de aangever Diederik Nijhuis weet even later het doel niet te vinden. Een speldenprik van Overdinkel wordt net over gekopt. Het laatste wapenfeit komt van KOSC. Thijs Hulskotte, ingevallen voor Thomas Brons, weet na een afgemeten voorzet van Jasper Keupink een opgelegde kans niet te benutten. Zo bleef het 0-0 na deze eerste competitiewedstrijd. De scheidsrechter van dienst strooide nog wel met gele kaarten. Aan KOSC kant vielen er drie en dus twee aan de kant van Sp. Overdinkel. Komende zondag wacht KOSC het uitduel tegen Manderveen. Dat wordt mouwen opstropen.