Op zondag 9 april komt de bekende schrijver Marinus van den Berg naar de galerie van Annemiek Punt. Hij zal gepubliceerde en niet gepubliceerde teksten voordragen, geïnspireerd door de kunstwerken van Annemiek Punt. Ook gaat hij met de aanwezigen in gesprek.
“Kijken is luisteren met je ogen. Het meeste kijken in musea en galerieën duurt negen seconden. Er is vaak te veel te zien. Kijken wordt luisteren als je stil gaat staan en je beperkt. Je laat wat je ziet op je inwerken. Soms werkt iets wat je ziet langzaam in op jou. Je ziet steeds meer en wat je al zag opnieuw. Of je wordt ineens getroffen. Je staat stil, je wordt geraakt. Een kunstwerk springt soms ineens ‘achter je muurtje’. Het werk van Annemiek Punt nodigt mij steeds weer uit tot dat luisterend kijken. Haar werken wekken woorden in mij die verwijzen naar verhalen. Haar kunst brengt licht achter dat muurtje.” Dat schreef Marinus van den Berg. In het voorgesprek zei hij tevens “De zondag is een dag om stil te staan. Zo kan het een Zinnige Zondag worden”.
U bent van harte uitgenodigd voor de eerste ‘Zinnige zondagmiddag’ in de galerie van Annemiek Punt in Ootmarsum. De eerste sessie is van 14.30 tot 15.15 uur en de tweede sessie van 16.00 tot 16.45 uur.
Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelden strikt noodzakelijk. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot en met 26 maart via galerie@annemiekpunt.nl.
Marinus van den Berg
Marinus van den Berg (1947) studeerde aan de Katholieke Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale (New Haven, VS). Hij was acht jaar pastor in het Apeldoornse verpleeghuis Randerode, en vijftien jaar pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Daarna werkte hij als geestelijk verzorger bij zorgaanbieder Laurens te Rotterdam, in Antonius IJsselmonde en in het regionale palliatieve centrum Cadenza. Hij is actief als spreker en publicist over thema’s als afscheid, rouw en verlies, en zorg.
De kunstwerken van Annemiek Punt inspireerden hem tot het schrijven van teksten voor de boeken ‘De Glans van Licht’ (2008), ‘Verlangen naar Licht’ (2013), ‘Een Punt voor Jou’ (2014) en ‘De Kracht van Licht’ (2016).
Annemiek Punt
Al op 19-jarige leeftijd begon Annemiek Punt (1959) haar eigen glasatelier. Ze bekwaamde zich in het vak bij Duitse glazeniers en studeerde daarna schilderen en tekenen aan de kunstacademie in Enschede. Jarenlang experimenteren resulteerde in een geheel eigen en herkenbare stijl, waarvoor beweging, transparantie en kleur typerend zijn. Dat wat niet in woorden is te vatten, probeert Annemiek te verbeelden in haar werk. In haar eigen vormentaal maakt ze steeds verrassende en sprankelende kunstwerken, die vooral abstract van aard zijn. Haar werk is expressief en kleurrijk, en drukt optimisme en een positieve levenshouding uit. Ze schildert met glas zoals ze dat ook met verf doet of, anders gezegd: ze schildert met licht dat tot leven wordt gebracht in glas. Annemiek is bekend geworden door monumentale glaskunst voor kerken, stiltecentra, instellingen en particulieren. Haar werk is over de hele wereld te zien, van Amsterdam tot Berlijn, van Lekkerkerk tot Nagasaki. Haar atelier en galerie zijn gevestigd in een voormalig kindertehuis in het eeuwenoude stadje Ootmarsum.