Margriet Siers is in een nostalgische  ‘De Gouden Kruimel’ helemaal op haar plek

Ootmarsum heeft er een nostalgisch, maar overheerlijk  pareltje bij gekregen met de naam ‘De Gouden Kruimel’.  De Oldenzaalse Margriet Siers begint aan het Kerkplein met een winkel vol lekkernijen, patisserie en chocolaterie,  waar je kunt genieten van allerlei soorten koffie en thee en daarnaast ook met smaak  de nodige drankjes met en zonder alcohol kunt consumeren. En straks, na de winter,  niet alleen binnen in ‘De Gouden Kruimel’,  maar op het Kerkplein krijgt deze nieuwe winkel  een gedeelte om een terras te creëren. En wat te denken van workshops om zelf al deze lekkernijen te leren maken.
Gouden Kruimel (4)
Margriet voelt zich al helemaal op haar plek in ‘De Gouden Kruimel’. De winkel lijkt smal, maar is verrassend diep en heel sfeervol ingericht. Het ademt naar de tijd van Anton Pieck, maar dan in een modern jasje gelet op de apparatuur. Tafeltjes en stoelen ‘hebben’ zich voor het raam of langs de muur genesteld. Onder de trap heeft Margriet één van haar werkplekken gecreëerd en daar beschikt ze over een moderne koffiemachine waar de geur van koffiebonen het pandje bewierookt. Verder naar achteren is een kleine, compacte  banketbakkerij ingericht waar Margriet haar taarten, koekjes, chocola en bonbons kan creëren. “We hebben De Gouden Kruimel eigenlijk wel heel efficiënt ingericht,” beaamt Margriet Siers, “Met de Koale Kermis zijn we voor het eerst open geweest en het was meteen ontzettend druk. Heel leuk allemaal en met name de positieve reacties.
Gouden Kruimel (9)
De afgelopen weken zijn we aan het ‘proef’draaien en het loopt mooi. Ik heb er een heel goed gevoel bij en voel me hier in Ootmarsum ook volledig thuis. Pakweg vanaf mijn zestiende heb ik de ambitie  om ‘ooit’ een eigen, knus zaakje te beginnen. Ik doorliep de banketbakkersopleiding van het ROC en ik mocht ervaring op doen bij verschillende bedrijven waar ik ontzettend veel geleerd heb. Onder meer bij Maison Gustaf in Hengelo en bakkerij Koopmans in Tubbergen. Twee geweldige bedrijven met hele goede leermeesters. In de afgelopen jaren heb ik een plakboek bijgehouden met allerlei inspiratiefoto’s en recepten van koekjes, taartjes, bonbons, chocolade enzovoorts. In mijn vrije uren werkte ik in de horeca bij onder meer ‘De Engel’ en bij Sylvia Rouwers in ‘de Postelhoek’. Ik heb  verder  bij het zeer bekende restaurant ‘de Librije’ in Zwolle  een hele tijd gewerkt in de patisserie, dat was een fantastische leerschool. En niet te vergeten kwam ik regelmatig bij de heer Vlaskamp in Oldenzaal, die bekend stond om het maken van overheerlijke chocolade. Ik ging daar regelmatig een bak koffie halen en ondertussen vertelde hij me over de kneepjes van het vak en deelde hij zijn beste recepten. Door mijn relatie met Simon Kotterman kwam ik veel in Ootmarsum en zijn we hier samen gaan wonen.
Gouden Kruimel (39)
Het stadje sprak me direct aan en als we dan door het centrum liepen zagen we ook dit pandje aan het Kerkplein. Uiteindelijk kregen we een gouden tip dat het vrij kwam en kon ik hier ‘De Gouden Kruimel’ vestigen,” vertelt een enthousiaste Margriet Siers.
Gouden Kruimel (8)
Vanaf het moment dat de mogelijkheid zich voordeed om hier haar gedroomde winkel te beginnen, begon ze na te denken over het interieur en stelde ze een bedrijfsplan op. “Toen ik hier binnenkwam hing het nog vol schilderijen van Lambert, maar ik voelde en wist dat dit de plek was waar ik mijn winkel wilde starten. Ik maak echt alles zelf en de mensen kunnen het hier opeten met een lekker kopje koffie of meenemen naar huis. Verder geef ik workshops en daar is deze ruimte geweldig geschikt voor. Het is niet massaal, maar juist intiem, knus en gezellig. Dat past helemaal bij mij. Ik vind het belangrijk dat de mensen het gezellig hebben, even wat drinken en wat lekkers eten van kwaliteit en vervolgens tevreden met een tasje lekkernijen onder de arm weer naar huis kunnen keren. De mallen voor de bonbons zijn eindelijk binnen en zo ben je continue bezig om een goede basis te leggen en de puntjes op de i te zetten..” verwoordt Margriet Siers haar warme ambities terwijl ze zachtjes staat te zingen wanneer ze een kop koffie klaar maakt voor een gast.
Gouden Kruimel (38)
Op 20, 21 en 22 januari is het openingsweekend van ‘De Gouden Kruimel’. De bezoekers worden getrakteerd op een glas bubbels.  Er is een loterij en de deelnemers hebben kans op meerdere plekken in een workshop ‘Chocolade maken’.  Verder heeft men kans op een dikke Verjaardagstaart en kan men proeven van heerlijke, huisgemaakte lekkernijen om de opening van ‘De Gouden Kruimel’ mee  te vieren. De winkel heeft een website www.degoudenkruimel.nl  en een Facebookpagina. Verder is Margriet te bereiken via de mail info@degoudenkruimel.nl of telefonisch 0541-299531.

Voorlopig is De Gouden Kruimel nog alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. De workshops vinden de rest van de week en in de avonduren plaats.

Foto’s zijn van onze ‘Gouden Kruimel’ fotograaf Caspar Kouijzer

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Gouden Kruimel in andere handen en lekkernijenwinkel krijgt andere naam

Gouden Kruimel in andere handen en lekkernijenwinkel krijgt andere naam

Het lekkernijenwinkeltje ‘De Gouden Kruimel’ krijgt een andere eigenaar. Het is Lindsey Mensink ...

Lees verder >
De Gouden Kruimel blijft

De Gouden Kruimel blijft

De chocolatier en taartenbakster van De Gouden Kruimel, Margriet Siers, begint aan een nieuw avontuu...

Lees verder >
En de Gouden-Kruimel  Winnaars zijn…..

En de Gouden-Kruimel  Winnaars zijn…..

Ter ere van de opening van De Gouden Kruimel in Ootmarsum vond er vorige week een loterij van lekker...

Lees verder >