U staat er niet dagelijks bij stil, maar toch is het een hele belangrijke stap. “Hoe moet mijn afscheid eruit zien!” Houdt u de regie tot het einde zelf in de hand of laat u dat over aan uw nabestaanden. In beide gevallen is het goed dat u hebt nagedacht over wat uw uitvaartwensen zijn. In feite is het wel uw laatste wens! Kienhuis Uitvaartverzorging uit Denekamp heeft hiervoor een eigen online platform ontwikkeld, www.laatstwensonline.nl. Een groot houvast voor nabestaanden, waarmee zij uw uitvaart vorm kunnen geven.
Uitvaartwensen online
Uitvaartwensen bespreken en vastleggen is niet nieuw en ook niet uniek. Maar in het digitale tijdperk van nu, kan dat ook heel goed online. Het werkt snel en eenvoudig. Met de nieuwe dienst van Kienhuis Uitvaartverzorging wordt er verder gekeken. Antwoord geven op vragen, die heel belangrijk zijn voor een passend afscheid, zodat nabestaanden verder kunnen. Denk daar nu al over na en noteer het. Astrid Kienhuis, directeur Kienhuis Uitvaartverzorging: “Er zit toch altijd nog een soort van taboe op. Eigenlijk is het net zoals bij andere belangrijke gebeurtenissen in uw leven, leg het vast en als u wilt, maak er iets bijzonders van. Door nu al dingen uit te spreken, geeft u uw nabestaanden de tijd om te rouwen op het moment dat zij daar behoefte aan hebben. Het is vaak al moeilijk genoeg!”
Regie over uitvaartwensen
Het invullen van alle wensen wordt online gedaan. Stap voor stap kunnen uitvaartwensen digitaal worden ingevuld, opgeslagen en op een later moment weer worden aangepast. Uiteraard in een beveiligde omgeving waar men alleen met een persoonlijke inlogcode toegang heeft tot het eigen domein. Alles werkt volgens de richtlijnen van de AVG. Bepaal zelf of en met wie u uw laatste wensen wilt delen en wanneer. Pas op het moment dat iemand is overleden en het is bekend dat op laatstewensonline.nl de laatste wensen te vinden zijn, dan kan Kienhuis Uitvaartverzorging deze aan de nabestaanden overhandigen. U bent er dan zelf niet meer bij, maar u hebt nog wel de regie over uw eigen afscheid.
Gratis dienst
De dienst is gratis en zonder enige verplichting. “Mensen zijn zeker niet gebonden. Iedereen moet daar een vrije keus in hebben,” is de mening van de uitvaartverzorger uit Denekamp. “Het is een extra dienst in het aanbod, waarmee het de nabestaanden makkelijker wordt gemaakt om een mooi en passend afscheid te kunnen regelen volgens de wensen van de overledene.”
Persoonlijk afscheid
Natuurlijk blijft Kienhuis Uitvaartverzorging trouw aan hun principes en dat is persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na een afscheid. Daarnaast blijven ze vernieuwend bezig en zorgen ze er met hun betrokken team voor dat elk afscheid een mooi afscheid wordt.
Astrid Kienhuis: “Een houvast zijn voor de familie bij het loslaten. Dát is wat het ons heeft gebracht waar we nu staan en waar we als team heel trots op zijn. We realiseren ons heel goed dat we in een hele kwetsbare periode een houvast voor veel families zijn. Dat geeft ons een goed gevoel en dat willen we heel graag blijven doen!”
Kienhuis Uitvaartverzorging
Kienhuis Uitvaartverzorging kent in Denekamp een lange historie. Eind jaren ’70 is Bertus Kienhuis, de vader van Astrid, gestart als uitvaartondernemer. Vanaf haar 18e is Astrid in de voetsporen van haar vader getreden. Ze hebben het bedrijf de laatste 20 jaar zien uitgroeien tot wat het nu is, een hecht team van uitvaartverzorgers en medewerkers in de backoffice, die erg betrokken zijn. In de regio Dinkelland, Losser, Oldenzaal, maar ook over de grens wordt hun kennis en vakmanschap zeer gewaardeerd. Astrid: “Een overlijden van een dierbare brengt meestal een hectische periode met zich mee. Wij proberen dan een persoonlijke houvast te zijn. Een vertrouwd gevoel te geven met de zaken, die wij voor de nabestaanden kunnen regelen. We zijn een hecht team van uitvaartverzorgers en onze collega’s op kantoor. We schakelen snel en proberen samen met de familie mooie laatste herinneringen te maken. Een uitvaart is heel persoonlijk, elke familie en elk persoon is anders. Samen probeer je tot een waardig afscheid te komen voor de overledene, dat is het laatste dat je kunt doen.”