Mooist beschilderde wijnvat van Wilma Hermans

De Topkoks Julius Jaspers en Robert Kranenborg hebben in Ootmarsum hun top 3 gekozen voor wat betreft de mooist beschilderde wijnvaten. Deze wedstrijd is onderdeel van de Twentse Wijndagen, die dit weekend wordt afgesloten. Belangstellenden kunnen nog eenmaal hun hart ophalen bij het proeven van wijnen, die aangeboden worden door maar liefst negen wijnboeren uit de bekende Europese wijnlanden. Ook het Ootmarsumse bedrijf Heisterkamp Dranken heeft een belangrijke rol gespeeld om dit evenement goed te laten verlopen.
In de binnenstad van Ootmarsum is een wijnroute uitgezet langs maar liefst 50 kleurrijke wijnvaten. Er zijn ondernemers, die deze wijnvaten zelf hebben beschilderd of dit uit handen hebben gegeven. Afgelopen weekend hebben de koks Julius Jaspers en Robert Kranenborg deze wijnvaten allemaal bekeken en er drie uitgekozen. Dit werden de winnaars van, die op de laatste vrijdag van het evenement in de sfeervolle tent op het Kerkplein uit handen van Jos Bosch en Jeroen Enkelaar de prijzen kregen overhandigd. De eerste prijs was voor Wilma Hermans van de winkel Vian Leather & More. Zij heeft het eikenhouten wijnvat zelf beschilderd met als thema ‘Kat en Muis’. Het is echt heel bijzonder gemaakt met een verrassend beeld van muizen, die uit alle hoeken en gaten lijken te kruipen.

De tweede prijs was voor Sanny Al en Paul Eertman van de winkel ‘Duizendpoot’.

‘Mode Bloemen’ legde beslag op de derde prijs.

Heerlijke bonbons
De Twentse wijndagen hebben er tevens voor gezorgd dat er een heerlijke bonbons gecreëerd is. Bon Bien Chocolaterie is een meester in het combineren van specifieke chocolade – en wijnsmaken. Speciaal voor dit evenement hebben ze een wijnbonbon ontwikkeld. Helga Damhuis komt uit Geesteren en heeft een Geesterense wijnboer (Wijngaard De Adebaer van Marian en Henk Masselink) in de arm genomen om de chocola en de wijn te vermengen. Dit product uit Geesteren werd na de uitreiking van de prijzen uitgedeeld en iedereen kwam tot de conclusie dat het heerlijk smaakte. Deze bonbon krijgt de naam ‘Cigogne’. Dat betekent ‘ooievaar’ in het frans. De reden is dat ‘De Adebaer’ een Saksische naam is voor ooievaar.

Al met al werd het een heel gezellig samenzijn en een mooie aftrap voor het laatste weekend van de Twentse Wijndagen. Op zaterdag en zondag kunnen belangstellenden in de binnenstad van Ootmarsum het glas heffen en genieten van overheerlijke wijnen met daarnaast ook nog veel informatie, lezingen en passende muzikale optredens.

Foto’s: Hanneke Spermon

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Twentse wijndagen succesvol maar onzekerheid over een vierde editie

Twentse wijndagen succesvol maar onzekerheid over een vierde editie

De afgelopen vier weekenden stond Ootmarsum in het teken van de ‘Twentse wijndagen’. Een eveneme...

Lees verder >
Twentse wijndagen smaken naar meer

Twentse wijndagen smaken naar meer

Het eerste weekend van de Twentse wijndagen smaakt naar meer. Letterlijk en figuurlijk. In de eerste...

Lees verder >
Aanpassingen Twentse wijndagen op vrijdag 20 oktober

Aanpassingen Twentse wijndagen op vrijdag 20 oktober

Het derde weekend van de Twentse wijndagen gaat er anders uitzien dan de eerste twee weekenden. Door...

Lees verder >