Nicole Schaffers en Saskia Weishut-Snapper exposeren de komende periode in de Galerie van Lambert aan het Kerkplein. Nicole Schaffers met schilderijen en unieke sjaals, die ontstaan zijn uit de schilderijen.
In haar studietijd is zij begonnen aan de AKI te Enschede. Hier probeerde ze haar eigen stijl te ontwikkelen. Na een interessant jaar merkte zij dat zij meer vrijheid wilde om zich te kunnen ontwikkelen tot wie ze nu is geworden.
Nicole Schaffers heeft sinds 1995 de dameskledingzaak La Patoe. Door hard te werken en veel gespaard te hebben is het haar gelukt om al bijna 24 jaar deze geliefde winkel te runnen. Door zoveel ervaring op te doen heeft zij geprobeerd om de winkel altijd zo bijzonder mogelijk te maken door veel reizen te maken met één belang: Nieuwe items. Zo kwam zij veel in Berlijn, Kopenhagen, Parijs, Düsseldorf, Münster en in ons eigen land is zij vaak afgereisd naar Amsterdam. Door hard te werken op de boerderij met haar steunpilaar Robert en in haar winkel samen met haar super collega’s, lukt het Nicole steeds om ieder jaar weer dat bijzondere toe te voegen aan jullie kledingkast. Met gevoel voor mode, draagbaarheid en eyecatchers geeft het haar iedere keer weer een voldoening om dit te mogen doen.
Unieke sjaals
In de vele jaren van kennis heeft zij veel connecties opgedaan en er zat gelukkig voor haar de juiste persoon tussen die haar de mogelijkheid kon bieden om deze unieke sjaals te ontwikkelen. Nicole kwam onder meer uit in India bij een kleine textielfabriek onder leiding van Rama en familie. Het motto “Jij bent jij & daarom bijzonder” sprak Rama erg aan wat ervoor zorgde dat hij zin had om de sjaals extra uniek te maken. Wat Nicole als Tukker niet snapte, was geduld. Zo heeft Nicole geleerd gedurende deze twee jaar dat geduld iets unieks heeft opgeleverd. www.lapatoe.nl/
Saskia Weishut
Ook zijn in Galerie Lambert de textiel kunstwerken te zien van de bekende kunstenaar Saskia Weishut-Snapper (geboren op 5 augustus 1938 in Amsterdam).
Saskia groeide op in Nederland en wel in Bergen Noord-Holland. Een stad met een kunstkolonie, waarin haar beide ouders actief waren. Haar moeder was Mies Bloch, een schilder en illustrator en vooral bekend om haar kruissteekontwerpen. Haar vader was Rein Snapper, een schilder, illustrator en houtdrukker.
Saskia is getrouwd, heeft vijf zonen en woont in Amsterdam. Weishut-Snapper richtte zich in 1970 op textielkunst. Ze creëerde gemengde media-scènes ergens tussen schilderen en quilten en noemt haar werken ‘peintisseries’. De onderwerpen van haar kunst zijn vaak textiellandschappen, fantasiegebouwen, abstracte composities en thema’s gebaseerd op Joodse traditie. Ze exposeert meestal in Nederland. Ze toonde haar schilderijen ook in België, Duitsland, Griekenland, Japan, Portugal, [9] Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Werken van Weishut-Snapper verschijnen in kunstgalerijen, musea, kerken en synagogen en werden opgenomen in kunstboeken. Op haar tachtigste verjaardag kwam ze op de Nederlandse televisie, in een korte documentaire in de serie ‘Naches’. Meer informatie is te vinden op www.saskia.weishut.com