“Kom genieten van het Twentse landleven en proef de lokale streekproducten van onze boeren. Tal van lokale restaurants serveren vanuit hun eigen pagodetent de heerlijkste, originele gerechten, met zorg bereid uit streekgebonden, duurzame producten.” Dit is kort door de bocht het recept van een nieuw evenement met een smakelijke naam ‘Ootmarsum culinair’.
Tijdens het 2e weekend van juni wordt het sfeervolle Kerkplein van Ootmarsum omgetoverd tot een levendige ‘Piazza Cucina’. U kunt daar heerlijke gerechtjes en bijpassende drankjes betalen met een ‘Koning Othmar Dukaat’ ter waarde van 2,50 euro per stuk.
Alle standhouders/deelnemers zijn Ootmarsumse bedrijven. Vrijdagmiddag 8 juni staat in het teken van netwerken. Op zaterdag 9 juni is de doelgroep jong en oud, terwijl zondag 10 juni in het teken staat van het gezin met iets speciaals voor de kinderen.
“De ingrediënten voor Ootmarsum culinair zijn onder meer tour de boer, producten uit ‘eigen streek’ en duurzaam consumeren,” vertelt Jos Bosch namens de organisatie.
”Naast de activiteiten op het Kerkplein is het ook mogelijk om per fiets of in een oldtimer op de zondag van het culinaire weekend het Twentse landleven te ontdekken onder het mom van ‘Durf te verdwalen’. Naar ons idee past dit evenement naadloos bij het stadje Ootmarsum. We hopen dat de mensen nieuwsgierig zijn naar de verschillende stijlen en smaken wat het Siepelstadje op culinair gebied te bieden heeft. En verder willen we met dit evenement ook uitdragen dat we het stadje zijn van koning Othmar en vandaar ook dat er met een Othmar dukaat betaald kan worden.”
Rabobank Twente Oost is sponsor van het geheel. “Ootmarsum Culinair én de Rabobank willen samen duurzaam consumeren bevorderen. Vandaar ook deze samenwerking.”
Ootmarsum Culinair is op vrijdag 8 juni van 17.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag 9 juni van 13.00 uur tot 22.00 uur en zondag 10 juni van 13.00 uur tot 20.00 uur.