Communicantjes uit de groepen 4 van de basisscholen ’n Baoken uit Agelo en de Meander uit Ootmarsum hebben bij de Ootmarsumse bakkers een kijkje in de keuken of beter in de bakkerij kunnen nemen. Ze werden gastvrij onthaald door bakker Rien Schulten en Ivo Weierink.
In de bakkerij kregen de kinderen uitleg over hoe brood gemaakt wordt en welke ovens en andere bakkersmachines gebruikt worden om er een goed product van te maken. Een bezoek aan de Ootmarsumse bakkers past in de lessencyclus ter voorbereiding op de communieviering. Het brood (de hostie) wordt tijdens de communie uitgereikt en staat symbool voor het lichaam van Jezus. Het doel is dan ook dat de leerlingen zelf van deeg brood maken en op deze manier weer wat meer te weten te komen over het brood, de hostie, die tijdens de mis wordt uitgedeeld.
De uitleg werd ademloos gevolgd door de leerlingen en het was natuurlijk prachtig toen ze zelf aan de slag mochten om een broodje te maken. Er ontstonden allerlei creaties, die de kinderen op een later tijdstip, nadat het brood was gebakken, met een gezamenlijke lunch mochten opeten. Een eigengemaakte lekkernij met dank aan bakker Schulten en bakker van Benthem.
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten
Geslaagde reünie zesde klas uit het jaar 1988
13 maart 2023De zesde klas uit 1988, het jaar waar het Nederlands elftal Europees kampioen werd, kwam voor een tw...
Lees verder >Sfeervolle kerstviering basisschool ’n Baoken in Agelo
24 december 2022Lichtjestocht Op donderdag 22 december werd om 5 uur begonnen met de lichtjestocht. Lichtsnoeren ge...
Lees verder >Sfeervolle kerstviering de Meander
23 december 2022Kerst is en blijft een bijzonder feest. Zeker ook op basisscholen waar de leerlingen op hun paasbest...
Lees verder >