Periodetitel voor KOSC ondanks gelijkspel

KOSC heeft de eerste periodetitel behaald, dankzij een 1 – 1 gelijkspel tegen concurrent Vogido. Ook DOS ’19 verspeelde punten tegen DSVD, eveneens 1 – 1, en dus is KOSC niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Een knappe prestatie van de promovendus, die in zeven wedstrijden geen enkele nederlaag opliep. Met 6 overwinningen en een gelijkspel staat men fier aan kop in de Derde Klasse.

De wedstrijd tegen Vogido was voor KOSC echter niet de beste wedstrijd. Dat had ook alles te maken met de sterkte van de tegenstander, want de Enschedese ploeg was in de eerste helft KOSC op alle fronten de baas. Het was aan de onnauwkeurigheid in de afwerking te danken en het sterke keeperswerk van Joost Peters dat de wedstrijd nog een dubbelblanke stand kende. VOGIDO was fel in de duels en kende een aantal fysiek sterke spelers. Daarnaast wist men op het middenveld het heft in handen te nemen, mede ook omdat Niels Oude Alink nauwelijks in het stuk voorkwam. Het betekende overwerk voor de KOSC verdediging, die de handen dicht mocht knijpen na een paar knappe acties van de Vogido aanvallers. Een schot verdween rakelings naast, terwijl even later Joost Peters met zijn vuisten redding bracht op een vlammend schot. Aan de andere kant zorgde een knappe actie van Harm Bossink, die nagenoeg de hele helft overstak aan de linkerkant, maar zijn voorzet kwam in handen van de sterke Vogido keeper. Daarna was het echter opnieuw Vogido dat tot de beste kansen kwam. De Enschedese spits kreeg een vrije kopkans, maar knikte naast en ook een vrije trap werd gesmoord in een woud van KOSC benen. Het gaf wel aan dat KOSC alles moest geven om een treffer te voorkomen. Op het einde van de eerste helft kwam KOSC iets onder de druk uit. Nas bijna veertig minuten kreeg de thuisploeg de eerste corner, maar deze werd een prooi voor de keeper. Niet veel later werd Jorrit Weierink de diepte in gestuurd na een prachtige pass van Rik Engbers, maar de spits zat niet in de wedstrijd en wist de bal niet te controleren. Daarmee ging een grote kans voor KOSC verloren.
In de tweede helft kwam KOSC beter uit de startblokken en er ontstonden wat dreigende situaties in het strafschopgebied van Vogido. De scheidsrechter wilde een vermeende handsbal niet bestraffen en dus kreeg KOSC niet de gewenste strafschop. De wedstrijd werd harder en aan beide kanten vielen de nodige gele kaarten. Na een overtreding op Hugo Kotterman besloot de scheidsrechter voordeel te geven, maar Harm Bossink zag zijn schot gekeerd door de Vogido goalie. Na een kwartier kwam de nummer drie in de competitie alsnog op voorsprong. Knullig balverlies leidde een snelle counter in en de KOSC verdediging werd eenvoudig uitgekapt, waarna de Vogido aanvaller onhoudbaar voor Joost Peters de bal in de verre hoek deponeerde. Daarna was het KOSC dat wel de goede wil toonde, maar niet tot grote daden kwam. Marcel Degenaar bracht Kevin Keizer in voor Jorrit Weierink en dat bracht iets meer elan in de KOSC aanval. Het lukte echter niet om de Vogido verdediging in grote problemen te brengen. Uit het niets kwam alsnog de gelijkmaker tot stand, nadat Hugo Kotterman op links de bal in de voeten speelde van Fabian Harperink. Hij kapte zijn tegenstander uit en met een ziedend schot verraste hij de Vogido goalie, die verbouwereerd bleef kijken hoe de bal aan de voor KOSC goede kant van de paal het net bolde. Daarna bleef KOSC de betere op het veld, maar de winnende goal bleef uit en met de eerste helft nog in het achterhoofd mag KOSC tevreden zijn met dit gelijkspel. De beloning was de eerste periodetitel en dat is een mooie bekroning op een goede seizoensstart.