Politieberichten Pas op voor venters aan de deur

Venten aan de deur Dinkelland.
De politie krijgt de laatste tijd weer meer meldingen van personen die aan de deur komen om te vragen of men een stuk weg wil laten asfalteren. Ook wordt er gevraagd of men belang heeft bij een restpartij beton. Dit betreffen Engelssprekende en Duitssprekende personen. Het is bekend dat deze personen hiervoor een onredelijk hoge prijs vragen, vaak achteraf. De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Als u het niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle. Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen!

Gestolen aanhangwagen teruggevonden op Marktplaats Denekamp Een aanhangwagen die op zondag 24 februari werd gestolen aan de Roerdomp in Denekamp, werd door de eigenaar teruggevonden op de verkoopsite Marktplaats. Na de diefstal hield de eigenaar internet in de gaten. Met succes, want op Marktplaats werd een aanhangwagen aangetroffen die leek op het gestolen exemplaar. De eigenaar maakte een afspraak met de verkoper in Denekamp om de aanhangwagen te bekijken. Ook werd de politie geïnformeerd. Op het adres van de verkoper zag de eigenaar dat het om de gestolen aanhangwagen ging. Hierop hield de politie de verkoper, een 46-jarige man uit Denekamp aan. Hij wordt verdacht van diefstal c.q. heling.

Persbericht Veiligheidsmonitor Cybercrime treft ruim een op de acht  • Een op de acht Nederlanders slachtoffer van cybercrime • Vooral jongeren hebben te maken met cybercrime • Een op de vijf slachtoffer van traditionele criminaliteit • Tevredenheid over politiecontact licht gestegen In 2012 gaf ruim een op de acht Nederlanders van 15 jaar of ouder aan in de afgelopen 12 maanden slachtoffer te zijn geworden van cybercrime, zoals hacken en pesten op internet. De ‘traditionele’ criminaliteit komt nog altijd vaker voor: een op de vijf inwoners werd slachtoffer van bijvoorbeeld inbraak, geweld of diefstal: Ruim een derde van de Nederlanders voelt zich wel eens onveilig. Dit blijkt uit de jaarlijkse Veiligheidsmonitor van het CBS en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Helft cybercrimeslachtoffers werd gehackt In 2012 is cybercrime voor het eerst officieel in het onderzoek opgenomen. In totaal werd 12 procent van de inwoners van 15 jaar of ouder geconfronteerd met een of meer vormen van computercriminaliteit. De helft van hen was het slachtoffer van hacken (inbreken op computer of smartphone, e- mailaccount of website). Een kwart werd gepest via internet, en een kwart had te maken met aan- of verkoopfraude. Een klein aandeel was slachtoffer van identiteitsfraude (onterecht gebruik van persoonsgegevens voor financieel gewin).

 Vooral jongeren te maken met cybercrime  Jongeren, die relatief actief zijn op internet, hebben vaker te maken met cybercrime. Bijna een op de vijf jongeren tussen 15 en 25 jaar werd slachtoffer van computercriminaliteit. Ook bij 25- tot 45-jarigen is dit aandeel met 15 procent hoger dan gemiddeld. Aandeel slachtoffers: licht dalende trend Bijna 20 procent van de Nederlanders werd slachtoffer van een of meer traditionele vormen van veel voorkomende criminaliteit, zoals geweld, vermogensdelicten en vandalisme. Ten opzichte van 2011 is dit nauwelijks veranderd, maar op langere termijn is wel sprake van een licht dalende trend.

Ruim een op de drie voelt zich wel eens onveilig In 2012 gaf 37 procent van de inwoners aan zich wel eens onveilig te voelen. Dit aandeel is niet veranderd ten opzichte van 2011, maar ligt wel iets lager dan het jaar daarvoor. Bijna 60% van de Nederlanders die in het afgelopen jaar contact had met de politie, was daar tevreden over. Deze tevredenheid is sinds 2010 licht gestegen.

Wijk- en jeugdagenten Denekamp, Noord Deurningen, Berghum en Volthe: Wijkagent Theo Reinerink. Spreekuur: iedere woensdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur aan het politiebureau Denekamp, Nordhornsestraat 62.

Ootmarsum, Agelo, Lattrop Brecklenkamp, Nutter en Tilligte: Wijkagent Marcel Nijland. Spreekuur: iedere woensdagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur aan het wijkbureau te Ootmarsum, Laagsestraat 4.
Weerselo, Saasveld, Rossum en Deurningen: Wijkagent Hannie Jansen. Spreekuur: iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur aan het wijkbureau te Weerselo, Legtenbergerstraat 3. Het politiebureau in Denekamp heeft van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur een open inloop. Buiten deze tijden kunt u hier op afspraak terecht. Hiervoor kunt u bellen met 09.00 – 8844. Voor dringende en spoedgevallen belt u naar 112.
Jeugdagenten: Dit zijn Anouk Kuitenbrouwer en Saskia de Jong.  De wijk- en jeugdagenten zijn telefonisch te bereiken via het politiebureau te Denekamp. Hiervoor kunt u bellen met 0900 – 8844.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

CDA stelt vragen over verdeling van politieagenten

CDA stelt vragen over verdeling van politieagenten

CDA Dinkelland stelt schriftelijke vragen over de verdeling van politieagenten. Zij vragen aandacht ...

Lees verder >
40,7 procent meer schuurinbraken in Overijssel

40,7 procent meer schuurinbraken in Overijssel

In de provincie Overijssel waren er van oktober 2020 tot en met maart 2021 in totaal 40,7 procent me...

Lees verder >
Integrale controles in Noordoost-Twente

Integrale controles in Noordoost-Twente

Afgelopen jaar zijn er verschillende controles geweest in de samenwerkende gemeenten Oldenzaal, Loss...

Lees verder >