Bietenspread met kleine veldkers | |||||
Heb je al kleine veldkers gezien in jouw omgeving? Deze kun je nu vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken. De wat pittige smaak van de kleine veldkers past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.
Ingrediënten: |
|||||
2 rauwe bietjes 100 g. cashewnotenklein bosje kleine veldkers1 eetlepel mosterd scheut olie scheut citroensap peper en zout |
|||||
Bereiding: |
|||||
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de bietjes en de kleine veldkers in stukjes. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is. Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij. Garneer met een madeliefje.
Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl
|
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten

Op zoek naar eetbare wilde planten
24 maart 2025Ga mee op zoek naar eetbare wilde planten in het bos rondom het Bezoekerscentrum Boomkroonpad van St...
Lees verder >
Eetbare wilde plantenwandeling rondom infocentrum IJssel Den Nul
17 maart 2025Op zondag 30 maart organiseert In Het Wilde Weg een eetbare wilde plantenwandeling rondom het infoce...
Lees verder >
Wildplukwandeling
17 februari 2025Op 8 maart organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met In Het Wilde Weg een wildplukwandeling bi...
Lees verder >