Recepten met eetbare wilde planten

Bietenspread met kleine veldkers
 

Heb je al kleine veldkers gezien in jouw omgeving? Deze kun je nu vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken.

De wat pittige smaak van de kleine veldkers past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.

 

Ingrediënten:

2 rauwe bietjes
100 g. cashewnotenklein bosje kleine veldkers1 eetlepel mosterd

scheut olie

scheut citroensap

peper en zout

 

Bereiding:

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.

Snijd de bietjes en de kleine veldkers in stukjes.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is.

Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.

 

Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij. Garneer met een madeliefje.

 

 

Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl

 

 

Courgette-cashewnotenspread met zevenblad
 

Ingrediënten:

flinke hand zevenblad

¼ courgette

1 kopje rauwe cashewnoten

2 eetlepels edelgistvlokken

scheutje tamari

peper en zout

Bereiding:
Rooster de cashewnoten en laat ze afkoelen op een bord.

Snijd de courgette en zevenblad in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en maal tot een vrij gladde puree. Pureer niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.

Als je geen edelgistvlokken hebt, kun je het ook op smaak brengen met een scheut citroensap of twee zongedroogde tomaatjes.

 

Lekker op een stukje komkommer, blaadje witlof of stukje brood.

 

Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Herfstkanotocht op de Hunze

Herfstkanotocht op de Hunze

Op 23 november organiseert In Het Wilde Weg een avontuurlijke herfstkanotocht op de Hunze. Wij varen...

Lees verder >
Duik drie maanden in de wereld van eetbare wilde planten

Duik drie maanden in de wereld van eetbare wilde planten

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan zelfs in de w...

Lees verder >
Wilde wandeling bij Mooyland

Wilde wandeling bij Mooyland

Op vrijdag 18 oktober organiseren cidermaker en landschap hersteller Frank Rozendaal uit  Mooyland ...

Lees verder >