Bietenspread met kleine veldkers | |||||
Heb je al kleine veldkers gezien in jouw omgeving? Deze kun je nu vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken. De wat pittige smaak van de kleine veldkers past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.
Ingrediënten: |
|||||
2 rauwe bietjes 100 g. cashewnotenklein bosje kleine veldkers1 eetlepel mosterd scheut olie scheut citroensap peper en zout |
|||||
Bereiding: |
|||||
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de bietjes en de kleine veldkers in stukjes. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is. Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij. Garneer met een madeliefje.
Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl
|
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten
Herfstkanotocht op de Hunze
12 november 2024Op 23 november organiseert In Het Wilde Weg een avontuurlijke herfstkanotocht op de Hunze. Wij varen...
Lees verder >Duik drie maanden in de wereld van eetbare wilde planten
15 oktober 2024De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan zelfs in de w...
Lees verder >Wilde wandeling bij Mooyland
2 oktober 2024Op vrijdag 18 oktober organiseren cidermaker en landschap hersteller Frank Rozendaal uit Mooyland ...
Lees verder >