Het natuurgebied de Ottershagen wordt omringd door landbouwgrond en ook hier nestelen de weidevogels. Eén van de landbouwers en grondeigenaar heeft samen met de loonwerker er voor gezorgd dat tijdens het injecteren de nesten gespaard bleven.
Tot die ontdekking kwam natuurliefhebber Harry Wolters, die in de Ottershagen regelmatig inspecties uitvoert om te kijken waar de nesten liggen. Bij één van de nesten waren tot grote schrik van Harry Wolbers de kievitseieren verdwenen. De schrik sloeg echter om in euforie, want nog vlakbij het gemarkeerde nest liepen vier kievitskuikentjes rond. Een schattig gezicht en de beestjes waren pakweg 2 tot 3 dagen oud. Een kievit legt in 5 dagen tijd 4 eieren en kent dan een broed periode van 28 dagen. Alle vier de eieren zijn dus uitgekomen en dat is bijzonder verheugend.
Maar ook belangrijk is de rol van deze landbouweigenaar en de loonwerker, die netjes om het nest hebben geïnjecteerd. Harry Wolbers zag dat het daar niet bij gebleven was, want er waren meer door de landeigenaar aangetroffen nesten gemarkeerd. “Alle lof voor deze mensen, want dankzij deze samenwerking hebben deze kievitsjongen de kans om te overleven,” geeft Harry Wolbers het belang van een goede samenwerking tussen grondeigenaren en natuurliefhebbers aan.
De alles verduidelijkende foto’s zijn van Harry Wolbers