De karakteristieke Scheepersschool zal, zoals de situatie nu is, geheel uit het beeld van de Denekamperstraat verdwijnen. Het gebouw, waarvan het oudste, meest opvallende gedeelte uit 1932 dateert, zal worden gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van de AH supermarkt van J. Grimberg.
Onlangs leek het erop dat de sloop meteen zou beginnen. De Stichting Litouwen, die in het gebouw kantoor- en opslagruimte had, moest namelijk spoorslags vertrekken. En ook Scouting Ootmarsum moest de koffers pakken. Eigenaar van de supermarkt J. Grimberg belegde bovendien een bijeenkomst voor omwonenden om de nodige informatie over het plan te verstrekken. In ieder geval moet de weg tussen de supermarkt en de oude Scheepersschool verlegd worden en deze komt langs het vroegere hoofdenhuis dat evenals de school dateert uit 1932. Dit is één van de ingrijpende maatregelen, die de plannen laten zien. Verder komen er ook woonappartementen bovenop de winkelruimte en met name bewoners van de Moerbekkenkamp vrezen voor hun privacy. Vorige week werden er om de oude Scheepersschool ineens hekken geplaatst.
De reden hiervoor was dat de school gebruikt werd door hangjongeren. De gemeente en de politie hebben daar middels deze hekken een stokje voor gestoken.
Historie
De Scheepersschool kwam in 1932 tot stand na een jarenlange strijd tussen toenmalig burgemeester JHR. E. von Bönninghausen en pastoor J. Scheepers. Eerstgenoemde trachtte een school voor bijzonder onderwijs tegen te houden, terwijl de pastoor van het recht op dat onderwijs gebruik wilde maken. Uiteindelijk kreeg de pastoor gelijk.
De school werd gebouwd door de aannemerscombinatie A. van der Maas – Ter Haar, die ook het hoofdenhuis bouwde. Bij het begin van het nieuwe schooljaar, toen nog op 1 april 1932 werd de school officieel geopend (overigens in afwezigheid van de burgemeester)
F
Foto Ben Morshuis Stichting
Een consequentie van dit alles was, dat ook de protestantse kerkenraad met succes streefde naar een eigen school. Deze kon in december 1932 worden betrokken.