TVC ’28 kent valse start in Oldenzaal

Voor TVC ‘28 begon de seizoensstart in de 4e divisie met een uitwedstrijd tegen streekgenoot Quick’20. Trainer Ter Avest kon met zijn selectie (8 nieuwelingen) terugblikken op een korte, maar goede voorbereiding. Verlies tegen de Almelose selectie, gelijke spelen tegen Excelsior’31 en Stevo en winst op HSC’21 brachten de mannen met vertrouwen naar sportpark Vondersweijde. Behalve Okke Schepers. die met een enkelblessure nog een aantal weken niet beschikbaar is, bleek iedereen van de selectie fit om te kunnen starten.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt in Oldenzaal. De eerste minuten gingen gelijk op. Overigens karakteriseerde dit het gehele spelbeeld van de eerste helft. Quick’20 ging echter een stuk efficiënter met de kansen om. Na 7 minuten kwamen de Oldenzalers met hun eerste doelpoging. Een mooie aanval via de rechterkant bracht de bal bij de tweede paal op het hoofd van Luuk Geelen, die vrij kon binnenkoppen en Quick’20 op 1-0 bracht. Vince Wentrup had drie minuten later de gelijkmaker op zijn schoen, na een snel genomen vrije trap, maar vond de keeper op zijn pad. In de 18e minuut kon Mart Groothuis de gelijkmaker maken, maar zijn schot belandde tot ontzetting van de Tubbergse supporters op de paal. Nog geen minuut later wist Frank Eulderink aan de andere kant wel te scoren. De ruststand van 2-0 was daarmee een feit. TVC ‘28 had de eerste helft best veel de bal en voetbalde tot aan de 16 wel aardig, maar creëerde te weinig kansen en benutte niet de mogelijkheden.

Na de rust zakte Quick’20 in en liet TVC ‘28 het spel maken. Dit leverde het eerste kwartier na rust geen mogelijkheden op voor de Tubbergse ploeg. Sterker nog, het was Quick’20 dat een aantal keren achter de verdediging de ruimte vond. In de 60e minuut leverde dit de 3-0 op. Wederom Luuk Geelen, die de gehele wedstrijd een plaag was voor de verdedigers van TVC ‘28.
Ter Avest wisselde vervolgens volop  om te proberen de wedstrijd nog te kantelen, maar het lukte niet om in het laatste half uur nog een vuist te maken. Frank Eulderink scoorde in de laatste 20 minuten zijn 2e treffer van deze middag en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Al met al een fikse nederlaag van 4-0 voor TVC ‘28 waar niet veel op viel af te dingen tegen een goed spelende tegenstander.

Aankomend weekend de tweede kans op punten, want dan staat op zondagmiddag 14.00 uur het eerste thuisduel tegen vv Hoogeveen op het programma.