UDI en KOSC  delen de punten

UDI Enschede en KOSC deelden de punten in een boeiend duel met winstkansen voor beide clubs. In juni 2022 zette UDI een streep door de promotiekansen van KOSC naar de Derde Klasse. Twee jaar later komen UDI en KOSC elkaar weer tegen in de Vijfde Klasse. Bijzonder wapenfeit is dat beide clubs in deze competitie nog niet hebben verloren, maar ‘onderweg’ de nodige punten hebben laten liggen. Het credo van ‘niet verliezen’ hing over deze match.
De Ootmarsummers hebben in de beginfase wat meer balbezit, maar dat leidt niet tot echte kansen. UDI laat zien dat het voor deze Vijfde Klasse beschikt over een goed voetballende ploeg. Ze combineren makkelijk, maar ook de huidige koploper in deze klasse weet niet tot grote kansen te komen. Het eerste kansje is voor de Ootmarsummers. Een goed opgezette aanval levert een schietkans op voor Derk Breed, maar zijn schot wordt gesmoord. Dezelfde KOSC speler krult de bal pakweg tien minuten later over de muur, maar de UDI keeper weet de bal uit de kruising te ranselen. KOSC heeft het meeste balbezit. UDI voetbalt echter net iets beter en dat leidt in de 37e minuut tot de openingsgoal. Het voelt voor de KOSC supporters uit het niets. Voor UDI voelt het duidelijk anders. Tot aan de pauze gebeurt er verder niet veel meer. Dus rusten beide teams met deze 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Zorgvuldiger voetballen
In de rust geeft trainer Walter Weghorst aan dat er zorgvuldiger gevoetbald moet worden. KOSC lijdt teveel balverlies, waardoor het zichzelf in de problemen brengt. Thomas Bruns wordt na de thee vervangen door Jasper Keupink. Die wissel leidt niet tot een ommekeer. UDI komt sterker uit de kleedkamer en in deze fase mag KOSC niet klagen dat het op achterstand wordt gezet. Na deze fase zijn het toch de Ootmarsummers, die het betere van het spel krijgen. Een corner van Luuk Wilmink bereikt net niet het kopgrage hoofd van Timo Bonke, die net onder de bal doorkopt. In het vervolg neemt UDI de regie weer over en moet KOSC het hebben van uitvallen. Uit één van deze counters komt Luuk Scholte Lubberink alleen voor de keeper, maar de hoek was te lastig om de UDI doelman te verschalken. De talentvolle Luuk Velers vervangt Job Olde Roelink. KOSC heeft weer meer de controle, maar het leidt niet tot kansen. Na bijna 80 minuten vervangt Stijn Teders Luuk Scholte Lubberink. Nog geen vijf minuten later weet deze razendsnelle invaller, na een knappe counter, de 1-1- binnen te tikken. In de slotfase vervangt Guus Kaptein de moegestreden Diederik Nijhuis. Voor KOSC wordt het nog billen knijpen, want UDI zet alles op alles om de winst in Enschede te houden. Tot twee keer toe komt de ploeg oog in oog met keeper Ralph Muller, maar de aanvallers falen en dus blijft het 1-1. Door dit resultaat continueert UDI de koppositie en wordt KOSC voorbijgestreefd door Langeveen en Manderveen, die hun wedstrijden wisten te winnen. Op zondag 20 oktober speelt KOSC thuis tegen ’t Centrum. Een niet te onderschatten elftal dat evenveel, zes stuks, punten heeft als KOSC. Ze hebben echter wel twee keer verloren, maar ook twee keer gewonnen. Ook hier geldt: winnen is aanhaken, verliezen is voorlopig afhaken.  Na vier wedstrijden, en voor sommige drie door het oneven aantal teams in deze klasse, ligt het allemaal nog heel dicht bij elkaar. In ieder geval voor de eerste negen teams. Alleen Haaksbergen en Zenderen Vooruit vallen uit de toon.