Voor veel Ootmarsummers en vele anderen boeken vaak een prachtige vakantie om naar Barcelona te vliegen. Voor 6 duiven van de Othmarvliegers werd de omgekeerde weg gevlogen. Deze marathonduiven zijn ruim een dag onderweg om hun veilige thuisbasis te bereiken. Ze overbruggen een afstand van 1255 kilometer. Het wordt ook wel de koningsvlucht genoemd van de duivensport. De duiven vliegen niet over, maar langs de Pyreneeën. Er overheen is namelijk onmogelijk. Dus volgen ze voor een deel de kustlijn van de Middellandse Zee om via het Rhônedal naar het noorden  te vliegen om zo over België de weg naar de Siepelstad terug te vinden. Het is een zware vlucht en dus is niet iedere duivenmelker bereid om hun duiven daarvoor in te zetten. Het zijn dan ook de specialisten binnen de Othmarvliegers, die hun duiven op deze zware vlucht durven te spelen. In Ootmarsum zijn, na het succes van badmeester Henk Kouijzer vorig jaar, Jan Luttikhuis en Han Damhuis bereid gevonden om ook aan deze klassieker mee te doen. Deze drie gaven twee goed getrainde duiven mee. Han Damhuis bleek de grote overwinnaar door zijn duivin zaterdagochtend om 11.00 uur te klokken. Met deze duivin behaalde hij ook een mooie 8e plek in de CC Hart van het Oosten.
Barcelona: Â 1. Han Damhuis
Dezelfde namen: Henk – Jan – Han
Er was nog fondvlucht en dezelfde namen van de Othmarvliegers korfden hun duiven in. Han Damhuis, Henk Kouijzer en Jan Luttikhuis zorgden voor 18 duiven, die vanuit Bressols voor een vlucht van 1028 kilometer gelost werden. Om 13.00 uur kozen deze duiven op vrijdag het luchtruim. Het was Jan Luttikhuis, die zaterdagochtend zijn jaarling doffer als eerste om iets over 8.00 uur ’s morgens klokte. Nog geen half uur later had Jan zijn alom bekende 600 ook al in de klok zitten. Hij behaalde hiermee een mooie 9e en 10e plaats in het CC hart van Twente tegen 217 duiven. Henk Kouijzer behaalde een mooie 3e plek gevolgd door Han Damhuis .
Bressols 3 liefhebbers 18 duiven gelost 1300 uur
1, 2 en 5 Jan Luttikhuis
3 Henk Kouijzer
4 en 6 Han Damhuis
Volledig podium voor de snelheidsduivels van vader en zoon Meijers
De weersomstandigheden zitten nog steeds niet mee dit seizoen voor de duivensport. De vlucht vanuit Morlincourt, zo’n 417 kilometer van huis, werd dan ook pas om 13.00 uur gelost. Maar met een harde zuidwestenwind haalden de eerste duiven een gemiddelde snelheid van 125 kilometer per uur. Het waren dan ook Karel en Kas Meijers met hun snelheidsduivels, die de eerste drie plekken opeisten Bennie Senger kon zich er nog knap tussen frommelen met een vierde en zesde plaats gevolgd door Bert Damhuis met een een mooie tiende plek.
Morlincourt
1,2,3,5,7,8 en 9 Karel en Kas Meijers tevens 9e en 10 e in CC Hart van Twente tegen 822 duiven en 8e grootmeester tegen 46 liefhebbers.
4 en 6 Bennie Senger
10 Bert Damhuis
Spannende vlucht vanuit Charlevilles tussen twee toppers
Een volgende vlucht was vanuit Charlevilles en dat ligt 333 kilometer vanaf Ootmarsum.
Nadat de jonge duivenvlucht werd uitgesteld naar zondag werden de 58 duiven uit Ootmarsum ’s middags toch nog gelost om 14.15 uur. En met opnieuw een harde zuidwestenwind waren het wederom Kas en Karel Meijers, die nipt voor Bennie Senger er met de eerste prijs vandoor gingen. Het werd dus een spannende vlucht tussen twee/drie toppers, namelijk Kas en Karel aan de ene kant en Bennie aan de andere. Dat deze heren in het CC Hart van Twente ook een goede uitslag pakten, werd met een vierde plaats voor Kas en Karel en een tiende plek voor Bennie tegen iets meer dan 600 duiven wel duidelijk. Voor de overige Othmarvliegers was er weinig eer te behalen en zullen zich derhalve op de jonge duiven – en natourvluchten moeten herpakken.
Uitslag Charlevilles
1,3,4,6,7,8,9,10 Kas en Karel Meijers tevens 4e tegen 605 duiven
2 en 5 B. Senger teven 10e tegen 605 duiven
Volgende week volgt er een verslag van de eerste jonge duivenvluchten. Mogelijk ook een verslag van hoog bezoek uit China voor Kas en Karel Meijers.