Tientallen werknemers van de geheel verbouwde supermarkt van Albert Heijn in Ootmarsum hebben de meeste schappen weer gevuld. Dat gebeurde volgens een strakke planning. Rond een uur of zeven in de avond begonnen de werknemers met het vakken vullen en om 22.30 uur waren ze klaar. Een vak apart.
De nieuwe supermarkt, twee keer zo groot als de oude, ziet er prachtig uit. Splinternieuwe kassa’s, alles het nieuwste van het nieuwste. De vriesruimte zit in de koelcellen en ook daar is over nagedacht. Straks kan de klant met handscanners de eigen boodschappen scannen. Het wordt allemaal automatisch opgeteld. Daardoor gaat het natuurlijk een stuk vlotter. Gelukkig blijven er kassières en dus kan de klant ook nog op de ‘ouderwetse’ manier afrekenen. Het assortiment is veel breder geworden en ook Gall & Gall heeft een nieuwe, overzichtelijke en smaakvol ingerichte ruimte gekregen.
Grootgrutter Jan Grimberg toonde zich erg blij met zijn nieuwe zaak, maar ook met de inzet van veel bedrijven en zijn eigen personeel, want in de afgelopen tijd is er keihard gewerkt om de oude winkel te strippen en een nieuwe met stoom en kokend water op te bouwen. Dat is gelukt en dus kunnen de klanten woensdag 12 november vanaf 10.00 uur weer gebruik maken van de service van Albert Heijn. Dinsdag 11 november is er voor genodigden een receptie en woensdag 12 november opent de ‘oude’ Frans Grimberg (de vader van Jan en grondlegger van Ootmarsums eerste supermarkt) officieel de nieuwe zaak.
De foto’s van het vakken vullen zijn van Caspar Kouijzer en ook dat is een vak apart, fotograferen dan!