Op woensdag 2 december zijn door de gemeente Dinkelland en initiatiefnemer Gerard Kosse de benodigde handtekeningen gezet om de verkoop rond te maken. De verkoop van het klooster past binnen het gestelde doel van de gemeente Dinkelland om vastgoed dat niet hoort tot de kerntaak van de gemeente te vervreemden.
De koper van het pand is Gerard Kosse. De initiatiefnemer had een half jaar de tijd gekregen van de gemeente om een plan van aanpak te maken voor het klooster.
“En dat is goed gelukt”, geeft wethouder Benno Brand aan. “Er ligt een mooi plan waar we vertrouwen in hebben en waardoor we over konden gaan tot de verkoop. Zoals de plannen geschetst zijn moet de plek veel reuring opleveren. De combinatie van de verschillende functies die erin komen zoals wonen, detailhandel, toerisme, kantoren zal echt een toevoeging zijn voor Ootmarsum.”
Uitwerking plannen
Voordat de plannen van de initiatiefnemer uitgevoerd kunnen worden moeten er nog de nodige verbouwingen plaatsvinden. Kosse: “Ik kan nu beginnen met de voorbereidingen”. De verbouwingen zijn grondig. Er komen bijvoorbeeld appartementen in en een winkel. Daar is het pand nu nog helemaal niet voor ingericht. Maar het is wel de bedoeling snel met de verbouwingen te starten. De verbouwingen gaan met de nodige voorzichtigheid gepaard. “We hebben een plan geschreven voor het pand met respect voor niet alleen de historische waarde maar ook de emotionele waarde. Juist omdat het klooster altijd een integraal onderdeel is geweest, en zal blijven, van Ootmarsum.”
Vervolgstappen
Voor de vervolgfase is het de intentie van Kosse om levensloopbestendige en starterswoningen aan de achterzijde, de tuin, te ontwikkelen. Deze woningen komen dan tegemoet aan de behoefte die op dit moment speelt in Ootmarsum.